
Joan Roca
Els premis The Best Chef Award han escollit al tercer millor xef del món premiant el treball gastronòmic de Joan Roca, del Celler de Can Roca, que ja va guanyar aquest premi el 2017 i el 2018. I, per segon any consecutiu, ha elegit a Dabiz Muñoz com a millor xef del món.
Aquest guardó fa una llista que premia xefs i no restaurants, amb 100 premiats, elaborada amb els vots de 350 cuiners i professionals del sector. Un premi que, tot i que no és el més important, ens dona pistes sobre les tendències culinàries mundials i els xefs que les fan possibles.
Centre mundial de la gastronomia

Dabiz Muñoz
El madrileny Dabiz Muñoz, guanyador del premi a Best Chef Award 2021 repeteix títol, i es confirma com el xef amb més protagonisme del moment amb la seva proposta d’alta gastronomia castís-asiàtica.
La segona posició se l’ha endut René Redzepi, de Noma, a Dinamarca. Curiosament, en aquest podi, l’únic xef el restaurant del qual no ha estat mai el millor restaurant del món és el DiverXo de Dabiz Muñoz.
Muñoz i Roca no són els únics espanyols de la llista. Al cinquè lloc hi ha Andoni Luis Aduriz (Mugaritz, Rentería, Guipúscoa), que a més s’ha endut el guardó The Best Science Aware. A més d’ell, hi ha fins a 16 xefs espanyols.
Els xefs de Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) són els setens; Ángel León (Aponent) han arribat a la 13ena posició; Eneko Atxa (Azurmendi), al 18; Bittor Arginzoniz (Rostidor Etxebarri), al 19; Quique Dacosta (Quique Dacosta Restaurant) és al 33; Paco Roncero (Paco Roncero Restaurant), al 36 i Diego Guerrero (DSTAgE), al 38. Del 41 al 96 se situen Javier i Sergio Torres (Cuina Germans Torres), 41; Martin Berasategui (Martín Berasategui), 42; Paco Morales (Noor), 43; Dani García (Grup Dani García), 56; Paco Pérez (Miramar), 87 i Fina Puigdevall i Martina Puigvert (Les Cols), 96.