El millor pa de pagès de Catalunya es fa a Barcelona. I és que un forn d’Horta-Guinardó, anomenat Montserrat Forners, ha guanyat el Concurs Millor Pa de Pagès 2024, celebrat el 23 de novembre passat a Banyoles.
Durant l’esdeveniment gastronòmic, la proposta guardonada va ser la de Marc Casamitjana, que també va ser el guanyador el 2022 d’aquest mateix certamen i, el 2023, se’l va premiar per fer la millor coca de Sant Joan.
El forn Montserrat Forners es va fundar el 1894. Als seus inicis, va obrir al barri de Sants, però més tard va canviar la seva localització per l’actual, al Carrer Castillejos, 366, al Baix Guinardó. Ara el regenta Marc Casamitjana, que representa la quarta generació de forners a la família.
En un acte celebrat al Teatre Municipal de Banyoles, el Consell Regulador de la Indicació Geogràfica Protegida Pa de Pagès Català va concedir el guardó a Marc Casamitjana. El mestre former va rebre el premi, dotat amb 2.000 euros, de mans del president de la IGP Pa de Pagès Català, Antoni Vila, i l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer.
A la xarxa social de l’establiment, el forner ha manifestat la seva satisfacció pel reconeixement, així com ha revelat el secret de la seva recepta: “Molt orgullosos de guanyar per segona vegada consecutiva (2022 i 2024) el premi al millor pa de Pagés Català: ingredients de primera, fermentacions llargues, bones coccions”.
La llista de finalistes del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2024 el van completar Xavier Pàmies, del Forn Sistaré de Reus, Joan Urrea, del Forn Espurna de Berga, Andreu Bertran, del Forn Mistral de Barcelona, i Francesc Massana, del Forn Massana de Cornellà de Llobregat.