Benvinguts/des gourmets, avui us portem el confit d’ànec amb compota de poma.
Un plat ideal per aquestes festes
Aquest plat el podeu trobar ja elaborat de manera casolana per Cal Vivet, que podeu demanar per encàrrec.
Ingredients pel confit d’ànec
- 4 pernils d’ànec
- 1 got de vi d’Oporto o vi dolç
- 500 grams de pomes “Reineta”
- 40 grams de sucre morè
- 50 ml de vi blanc sec
- 1 branca de canyella
- 30 grams de mantega
- 2 claus d’olor (busqueu a les espècies)
- 12 patates mini
Elaboració de la recepta
- Comencem fent la compota de poma. Per fer-la peleu i talleu les pomes a daus petits i poseu-los en un cassó a foc lent amb el sucre morè, la mantega, el vi blanc, la canyella i els claus. Ha de coure una mica més de mitja hora. Si passat aquest temps no s’han desfet les pomes, passeu la compota pel turmix uns segons.
- Si heu trobat patates mini per coure, peleu-les i bulliu-les amb aigua amb sal 20 minuts i reserveu. Jo he fet la recepta amb patates cuites de les que trobareu a les conserves, així m’estalvio aquest pas!
- Pre escalfem el forn a 180ºC.
- Retirem una mica del greix que tenen els pernils i els posem a una plata de forn, quan tinguem el forn calent, posem els pernils uns 15-20 minuts.
- Passat aquest temps aprofiteu l’oli que han deixat anar els pernils per saltejar les patates cuites uns 5 minuts i les retirem. A l’oli que ens ha quedat a la paella hi afegim l’Oporto i el reduïm a foc lent fins que quedi un pèl caramel·litzat.
- Per emplatar poseu la compota, el pernil a sobre i les patates pel voltant i ruixeu amb l’oli d’Oporto.
Maridatge pel confit d’ànec
Podeu acompanyar aquest plat amb un Ull de Llebre Edició limitada 2013 de Vins Grau, un vi de color intens, marcant la joventut del vi, en nas apareixen de manera principal les notes a fruita i flor vermella i de bosc, un punt d’espècies i, de fons, les notes de torrats, que van guanyant protagonisme a mesura que el vi es va obrint.
Recepta extreta de: https://pixiecuina.com/2014/09/21/confit-danec-amb-compota-de-poma/
Si ets PRODUCTOR, o tens una BOTIGA o RESTAURANT i vols anunciar-te al Gourmet Català, clica aquí.
Impulsem entre tots els productes catalans!