No volem passar per alt el reconeixement a la croqueta aprofitant que avui és el seu dia, el Dia Internacional de la Croqueta.
Realment no es coneix qui va impulsar aquesta data. No obstant, donat que des del Gourmet Català som grans apassionats d’aquest producte gastronòmic, hem volgut fer un parada en el camí i conèixer les seves curiositats.
L’origen de la croqueta es remunta al 1817 entre la cuina popular
Com es costum en moltes cuines de les llars catalanes, buy Pregabalin Lyrica uk les croquetes van néixer per aprofitar les restes de la carn d’olla. Es tracta de consumir la carn que posem per elaborar aquest caldo que ara amb aquest fred, tan de gust ens ve.
Bath El primer registre que es té sobre la seva elaboració és al 1817 quan Antonin Cáreme va presentar un plat de croquetes en un banquet pel príncep d’Anglaterra i el Gran Duc Nicolàs de Rússia. Com era d’esperar, el plat va encantar als comensals i a partir de llavors va batejar-se “Croquettes à la royale”.
Des d’aleshores, i ja entrats al segle XX, https://zyciewnorwegii.pl/624-dtpl44717-wta---singiel-doha-(qatar)-twarda.html forma part de la gastronomia de Portugal, Espanya i Itàlia. A Alemanya i Bèlgica també se’n consumeixen però aquetes són de patata.
Croqueta prové del francès “Croquette”
Hem explicat l’origen de l’elaboració de les primeres croquetes, però que en sabem del motiu del seu bateig? Doncs és tan senzill com que rencontre en ligne gratuit montreal “croquette” amb francès significa cruixent i així és con ha de ser una bona croqueta.
En aquell llavors, no s’utilitzava beixamel, sinó que per a que tingués certa consistència s’omplia de patata
De la carn d’olla a un aprofitament més ampli
Originalment s’elaboraven de carn perquè s’utilitzava la carn de l’olla, però ara ja se’n cuinen d’aliments varis. Per exemple en tenim de tonyina, de boletus, verdures, formatge, etc. A més a més, a cadascuna d’aquestes se li pot afegir altres ingredients que tinguem al rebost com panses o nous.