La coneguda com a casa de menjars Casa Varela, que ja porta més d’una dècada delectant amb tapes a la Plaça Molina de Barcelona ha actualitzat recentment el seu interiorisme i ha aprofitat per renovar també el seu nom, que ara ha quedat en Varela, fent oficial la forma com tothom l’anomenava, “el Varela”.
“Menjar sense embolics”. Escrit a les parets del local i gravat a la ment del seu propietari, José Varela, que des dels 12 anys està al negoci de la restauració a la ciutat. Aquí es va a menjar bé i en bona companyia, aquesta és l’única promesa que es fa i que es compleix al Varela. I a més, ara amb un nou color corporatiu blau marí, fusta càlida i clàssiques taules amb sobre de marbre, a l’estil dels bars de tapes més típics.
Ja a l’entrada del local hi ha dues neveres farcides de bon producte, amb una selecció de les millor carns de Guikar, peix, marisc i verdures. En aquesta nova etapa que han començat han aprimat la carta, per quedar-se amb l’essència de la casa, amb els plats de més èxit entre els seus fidels clients. Amb uns senzills però ben fets i gustosos macarrons amb ploma ibèrica o l’arròs negre amb carxofes i all i oli d’all escalivat. Però també les seves irresistibles croquetes de bunyol de bacallà, el tataki de tonyina vermella amb tomàquet i maionesa de guacamole o les bombes atòmiques de la Barceloneta, entre altres.
Novetats a la carta
Com a novetat, han inclòs una atractiva oferta d’entrepans per a menjar “amb les mans” com anuncien a la carta: tacos de cochinita pibil o de pollastre teriyaki amb salsa de múrgoles, el clàssic entrepà de calamars amb maionesa de llima i el mini entrepà de brioix d’hamburguesa de picanha amb la seva salsa casolana.
De postres, proposen des de canyes de pasta fullada farcides de crema pastissera, a gelats i sorbets, passant pel seu pastís de formatge casolà. I ofereixen una acurada selecció de vins negres, blancs i escumosos a preu de botiga, destapats i servits en copes Riedel.
L’establiment forma part de Grup Varela que també gestiona altres restaurants amb altres socis: L’Estupendu, Bodega La Puntual i La Xarxa.