caldereta-xai

Fàcil, tradicional, deliciós i saludable

Ingredients per a la recepta

 

Elaboració de la recepta

  • Saltejar els dos tipus de ceba tallades en plomes amb un pessic de sal fins que estiguin una mica toves. Retirar i reservar.
  • Saltejar la pastanaga tallada en mitja lluna fins es dauri. També retirar i reservar.
  • Segellar la carn trossejada. Per això, afegir el xai prèviament salpebrat a l’olla fins daurar.
  • Tornar afegir a l’olla totes les verdures juntament amb el llorer i la farigola. Afegir el brou de res i esperar fins que bulli.
  • Afegir les patates tallades en cubs mitjans, prèviament precuites en aigua, baixar el foc, tapar i deixar cuinar durant 40 minuts.
  • Transcorregut aquest temps destapar, pujar el foc fins que s’evapori una mica l’aigua i rectificar gust amb sal i pebre.
  • Servir i gaudir. La caldereta de xai amb vegetals és un potent plat, ideal per a èpoques de fred, pots acompanyar-ho amb arròs basmati o un arròs amb cúrcuma.

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un vi Empordà de Dotzevins, un vi fresc, molt equilibrat en el seu conjunt, amb notes de fruita madura (cirera, nabiu…), fusta torrada ben integrada, espècies dolces com la canyella i el clau, i persistent en el seu pas per gola.

12-vins-emporda

 

Recepta extreta de: http://www.recetasgratis.net/Receta-de-caldereta-de-cordero-con-vegetales-recetapasoapaso-51778.html