Coneixes els beneficis de la cuina catalana?

Un dels principals beneficis de la cuina catalana recau en escollir aliments de proximitat i de temporada. Això garanteix aliments frescos i d’alta qualitat.

Cada territori té ingredients que valdria la pena destacar. Per exemple: les faves, els fesols i les mongetes del ganxet són aliments rics en fibra i que aporten hidrats de carboni d’absorció lenta. Són, per tant, adequats per persones amb diabetis o sucre alt.

També ajuden a combatre el restrenyiment i prevenir malalties intestinals com els diverticles i les morenes.

Les anxoves, els seitons I les sardines són un altre tresor del territori català. El peix blau de mida petita està indicat per a totes les edats, aporta proteïnes d’alt valor biològic, ferro, vitamina D, greixos saludables que ajuden a prevenir malalties al cor i, si es mengen amb espina, també són una bona Font de calci.

La tradició boletaire típicament catalana és una ajuda per a consumir vegetals i/o condimentar plats de manera saludable.

Els bolets són molt poc calòrics, per tant, aptes per a dietes d’aprimament. Contenen aigua, fibra, vitamines i minerals. Si s’utilitzen secs poden ajudar a donar gust als plats sense necessitat d’utilitzar gaire sal.

Els joves I els nens acostumen a ser els que s’allunyen més de les tradicions de la cuina catalana. Molts ingereixen pocs llegums i consumeixen massa productes poc saludables i amb un alt contingut calòric com les galetes, la brioixeria i els refrescos ensucrats.

Totes les tradicions culinàries del món poden ser bones per la salut si s’acompanyen d’un estil de vida saludable: evitar tòxics, dormir hores suficients, tenir una vida activa i mantenir l’estrès en nivells baixos.

Cuina catalana

Cuina catalana