A la fi ja ha arribat el cap de setmana! Que tens temps i ganes de sortir de la ciutat? Doncs apali, carretera i manta, que anem de turisme gastronòmic! Agafant el cotxe o en tren trobarem llocs sorprenents per a menjar i canviar l’escenari urbà per un entorn amb encant rural.
Sense haver de fer excessius quilòmetres, tenim pobles atractius i llocs per estar en contacte amb la natura. Feu parada i fonda en cap de setmana per gaudir de menjars exquisits en territori català. Unes mini vacances ben gustoses us esperen molt a prop de la ciutat.
5 restaurants per escampar la boira
Els Casals, Sagàs
Magnífic hotel rural envoltat d’horts i d’animals, ideal si hi aneu en família. De la mateixa finca en surten els aliments que després se serveixen al restaurant, amb una cuina de primera qualitat i seguint el producte de temporada. També hi podreu comprar els embotits d’elaboració pròpia. És excel·lent el seu jarret de porc bullit, amanida de col calenta i patates rosses a la crema, I el preu és òptim, un dels Michelin catalans més assequibles.
Fonda Europa, Granollers
Un referent entre els clàssics des de l’any 1771. La Fonda Europa conserva un aire històric i elegant. Pel seu restaurant han passat infinitat de personatges famosos que cerquen el plaer de la bona cuina tradicional catalana de qualitat. Ofereixen un servei interromput de cuina de 9 a 17 h. Aquí ofereixen la cuina de platillo, un guisat amb picada, de naturalesa gourmet i b plats com els peus de porc amb calamars i mandonguilles.
Occi, Girona
El 2007, en Sergi Ballús es va quedar amb aquest local per oferir cuina catalana creativa, que aposta per la fusió i reinterpretació de plats, producte excel·lent, i solidesa a prova de modes. Té plats clàssics com carpaccio de gambes, escalopa de foie gras i un menú de migdia potentíssim, amb propostes com orada fresca amb patata emmascarada i ous remenats de bolets i alls tendres amb vieires.
Tres Macarrons, El Masnou
Productes de temporada i cuina catalana actual que s’abasteix en gran part del territori maresmeny. Miquel Aldana aporta una gran creativitat, molt bon producte i una òptima relació qualitat-preu. Per alguna cosa ha aconseguit una estrella Michelin, tot i que el local és en un polígon del Masnou. En la seva carta destaquen són els calamars amb cansalada confitada o uns gustosíssims arrossos.
Motel Empordà, Figueres
Obert l’any 1961, Josep Mercader va convertir un hostal a peu de carretera en un referent a nivell estatal. A finals dels anys setanta, en Jaume Subirós se’n va fer càrrec, i avui encara continua al capdavant de l’establiment amb el seu fill Jordi. En aquest establiment s’hi menja bé i s’hi nota una manera de fer com abans. La carta és simple: un menú de temporada que canvia constantment segons mercat. I si l’hotel era la segona casa de Pla, tu hauries de fer-li petons a la moqueta.