Una amanida diferent
Ingredients per a la recepta
- 200gr. canonge fresc
- 1 tall rodó de formatge de cabra fresc de Mas el Garet
- 1 grapat de nous d’Aperitius Catalans
- 1 grapat de panses
- 1 grapat de pipes pelades
- 1 grapat de pinyons d’Aperitius Catalans
- 1 cullerada d’oli d’oliva
- 3 tomàquets “Cherry”
- una mica de sucre
Per la vinagreta:
- 2 cullerades de mostassa normal
- 2 cullerades de mel del Mas Buret
- sal
Variants:
- Podeu passar per la paella els pinyons
- Podeu incorporar tonyina
- Per la vinagreta, podeu barrejar la mel i la mostassa amb el vinagre de mòdena
- Us farà falta un soplet o una pala de cremar
Elaboració de la recepta
- Preparem els fruits secs, els tomàquets i els canonges ben nets.
- Muntem directament el plat, col·locant el formatge en el centre.
- Tirem una mica de vinagre de mòdena per sobre dels canonges (el formatge no).
- Ara repartiu els fruits secs per tot arreu.
- Preparem la vinagreta barrejant la mel amb la mostassa. Si voleu podeu incorporar una cullerada de vinagre de mòdena també.
- Col·loquem els tomàquets i ruixem amb la vinagreta procurant no tacar el formatge.
- Ara hem de cremar el formatge amb una mica de sucre. Podeu utilitzar un soplet de cuina, o amb una pala de cremar de les de tota la vida.
- Podeu cremar almenys un hora abans i reservar a la nevera. Amb la humitat que agafarà el sucre s’anirà fonent. Però si us agrada cruixent, cremeu-lo just abans de servir.
- Tireu un raig d’oli d’oliva verge extra per sobre per acabar.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una cervesa Blat Bio de L’Estupenda, una cervesa blanca d’estil belga amb espelta i un toc d’espècies.
Recepta extreta de: http://www.lacuinadesempre.cat/2012/08/amanida-de-canonges-amb-fruits-secs-i.html