Són diversos els epidemiòlegs que al llarg de la pandèmia han assenyalat com l’alimentació pot influir en la malaltia de la covid-19. Així, el doctor Miguel Ángel Martínez-González assegura que “és fàcil pensar que la dieta mediterrània contribueix a evitar la infecció per coronavirus i les seves conseqüències”
L’alimentació influeix en totes les malalties virals i en la de la covid-19 també
La dieta i l’estat nutricional de les persones són un element que conviuen directament amb les infeccions virals com el coronavirus. De fet, juga tant un paper protagonista en deixar passar el virus al nostre cos com en l’evolució de la malaltia quan el coronavirus ja ha entrat.
La vitamina D és un immunomodulador que redueix el risc de contagi
Està clar que mantenir una alimentació sana i equilibrada ens aporta molts beneficis per l’organisme. Tan és així, que per cuidar la nostra salut cal comença per una acció preventiva com mantenir hàbits d’activitat física diària i una dieta saludable.
Així, i en època de pandèmia podem fixar-nos en quins aliments són portadors de vitamina D ja que redueix el risc d’infeccions virals. Són diversos els estudis mundials que confirmen la relació entre la vitamina D i el coronavirus.
En primer lloc, el major generador de vitamina D és el sol. Segons la OMS, és suficient en prendre’l entre 10 i 15 minuts 3 vegades a la setmana.
Ara bé, també podem potenciar aquesta vitamina i protegir-nos de la covid-19 amb l’alimentació.
Hem volgut facilitar-vos la feina i aquí teniu 5 aliments rics en vitamina D.
- El peix blau. Els peixos amb el salmó, la tonyina, la sardina o la cavalla són rics tant en vitamina D com proteïnes i Omega 3.
- El fetge d’origen animal com el conill i la vedella.
- Els lactis. La llet sencera, els iogurts naturals, el formatge grassos (gouda, emmental o parmesà) i la mantega.
- Els ous. Sobretot el rovell de l’ou és on es concentra tota la vitamina D.
- Els bolets transformen els raigs ultravioleta del sol en vitamina D i arriba fins que els consumim.