A l’entrada del poble de Gelida, a tocar de l’autopista AP-7Es s’alça el restaurant Can Panyella , un racó de pedra, amb una façana rústica i acollidora. L’establiment resulta molt més que un simple local gastronòmic: és un punt de trobada per a famílies, amics i veïns, on les converses flueixen com el vi de la terra i se sent el xivarri del bon beure i parlar en un entaulat popular.
L’ambient d’aquest restaurant és càlid i familiar. Les taules de fusta negra, les parets de pedra i la llum suau creen una atmosfera acollidora que et fa sentir com a casa, fins i tot si és la teva primera visita. La cuina, basada en receptes tradicionals i ingredients i begudes fresques de la comarca, ofereix una experiència gastronòmica única.
La llenya crepita a les brases de Can Panyella. I és que els plats a la brasa són la seva especialitat: des de les carns suculents fins als peixos frescos de mar, tot preparat amb cura i dedicació.
La seva deliciosa cuina atrau la gent de les contrades properes. És habitual trobar-s’hi taules plenes de famílies que comparteixen rialles i històries, i grups d’amics que celebren junts els moments especials de la vida: ciclistes, motoristes, jubilats del poble… Aquest restaurant de pedra a Gelida es converteix en un refugi on retrobar-se amb la tradició, la bona cuina el sentiment de pertinença al territori. És el lloc perfecte per connectar amb les arrels del poble i gaudir de la bona companyia al voltant d’una taula plena de delícies culinàries.

Ofereixen una bona carta de sopars i un menú diari de fonda. A més, compten amb menús de temporada, com el menú de calçotada. Amanides, canelons, arrossos de mar i muntanya, pop de muntanya, bacallà als cinc estils, turbot al forn, caragols rostits i tot tipus de carns són opcions per satisfer el paladar més exigent. De brasa, proposen botifarra, peus de porc, entranya o cansalada, plats ben nostrats i demanats.
Can Panyella, una casa amb història
Can Panyella és una obra protegida com a bé cultural i d’interès local. Antigament era una masia composta de tres casals rectangulars enganxats, coberts a dues vessants. El de viure, el del bestiar i el dels cellers. Al de viure i al del bestiar s’hi pot apreciar la seva procedència del segle XV, amb portal adovellat, finestres tallades, gran entrada i gran sala repartidora de les habitacions superiors.
El casal dels cellers, d’una sola planta i molt espaiós, constava de 60 bots i tres cups. Al costat hi havia una era de batre amb una cabanya de traça molt primitiva. Havia tingut un foc de rotllo amb escons del qual només va quedar una graciosa xemeneia exterior. El 1992 es van deixar les vinyes, els arbres fruiters i els animals de granja i van convertir l’antic celler en un restaurant que actualment està en funcionament.