
Anar de tapeig, una elecció excel.lent per a una primera cita
Et va bé que avui anem a prendre una cerveseta? Heu fet matx al tinder, us heu passat els telèfons, heu intercanviat whatsapps i inclús ja heu parlat per telèfon. Els dos us agradeu, i ara hi ha ganes de veure-us per confirmar aquesta atracció mútua. Però on trobar-vos en una primera cita?
Una bona opció per a fer una quedada primerenca amb garanties d’èxit és buscar un lloc intermig que permeti fer un beure i anar-se’n per potes si la cosa no rutlla, al mateix temps que tenir la possibilitat de demanar platets si s’està a gust i allargar la trobada fins on calgui. Definitivament, anar de tapes ens permet aquest doble joc i donar en la diana per superar airosos el primer cop que us veieu cara a cara.
Aquí van algunes propostes guanayadores a Barcelona
Ca l’Enric. Un local intemporal de tapes i platillos mediterranis al carrer d’Enric Granados que acontenta a tothom i a tothora amb la seva cuina oberta tot el dia. Amb cerveses ben tirades, una selecció de vins mono varietals, cupatges del territori, vermut del bo, gintònics i còctels acompanyats de bon ambient. I si la gana apreta, no deixeu de tastar les seves croquetes, l’steak tàrtar, el bacallà o els pastissos artesans.
Bar Lobo. Vols un lloc transitat que et distregui en cas que el teu matx no et faci la mateixa patxoca que et feia a les fotos del seu perfil? Quedeu en aquest bar que el Grupo Tragaluz hi té al Raval amb cuina amb pinzellades modernes i sabors internacionals com el tataki de tonyina amb guacamole, l’hummus amb pa de pita o el ceviche de corvina. Un local amb el sostre ben alt i una terrassa cosmopolita enmig d’una plaça que acull a locals i a guiris. El seu ambient distès i amb classe seran els teus aliats d’aquesta quedada.
Casa de Tapes Cañota. Ubicada al Poble Sec, és el germà petit del Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de Barcelona. Si creus que el teu partner es trobarà còmode amb una proposta gastronòmica clàssica però renovada, aquesta és la teva aposta vencedora. La seva oferta és la de tota la vida, però amb l’afegitó d’un puntet de creativitat: peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins…
Ten’s. Per a sorprendre a la teva cita amb una proposta d’alta cuina és una bona idea recórrer a la interpretació del concepte de la tapa que en fa el xef Jordi Cruz a Ten’s. En aquest local del Born hi preparen les tapes de tota la vida fetes amb una visió més creativa. Un motiu de conversa per opinar sobre les braves amb allioli escumós i sofregit pincant o els calamars a l’andalusa amb maionesa de citronella. Bon profit!
El vaso de oro. Si opteu per un lloc totalment desenfadat i amb el sabor popular de la Barceloneta res millor que anar a parar a un dels grans clàssics establiments de tapes de la ciutat, amb el plus dels cambrers uniformats de vestuari clàssic. Aconseguiu un lloc a la barra per veure com serveixen, pur espectacle amb tints de nostàlgia dels bars de tota la vida. A més d’una canya ben tirada gaudireu de tapes de sempre com braves, pebrots de Padrón, ensaladilla, i d’altres més marineres com gambes, cloïsses i calamarsets.