Un luxe per al paladar
Ingredients per a la recepta (4 persones)
- 8 fulls de pasta fil
- 8 rodanxes de formatge de cabra de Formatge Bauma
- 1 ceba tendra mitjana
- Melmelada de taronja d’Hortus Aprodiscae
- Oli d’oliva
Guarnició:
- 1 patata gran cuita
- 50 ml de nata
- Formatge ratllat
- Oli d’oliva verge
- Pebre
- Sal
Elaboració de la recepta
- Posem a sofregir en una paella, a foc lent, amb dues cullerades d’oli d’oliva la ceba tendra tallada en juliana fina. Remenem de tant en tant fins que vegem la ceba tendra amb un lleuger color daurat.
- En aquest moment afegim a la paella dues cullerades de melmelada de taronja. Barregem fins que s’integrin bé tots dos ingredients i deixem que es facin un parell de minuts més a foc lent. Apaguem i retirem la paella del foc.
- Mentre preparem la guarnició triturant una patata cuita en un bol. Afegim el formatge curat ratllat, la nata i un fil d’oli. Salpebrem i barregem fins obtenir una pasta homogènia i sense grumolls. Reservem.
- Estirem un full de pasta tall i col·loquem en una cantonada una rodanxa de formatge de cabra a corró petit.
- Amb una cullereta de cafè agafem una mica de la ceba tendra i melmelada de taronja i l’hi col·loquem sobre del formatge.
- Enrotllem el formatge amb la pasta tall d’una forma regular. Omplim la resta de les fulles seguint els passos anteriors.
- Fregim en una paella, a foc mig, amb oli de gira-sol.
- Quan tinguem el cruixent de formatge de cabra amb melmelada de taronja daurat per tots els costats, traiem sobre paper absorbent.
- Servim sobre el puré de patata i formatge, que fan de guarnició, i adornem amb una mica de julivert o unes flors comestibles el cruixent de formatge.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un vi negre Sot Lefriec de Vins Alemany i Corrió, un vi d’aroma potent, complex, torrat, espècies dolça, roure cremós, fruita madura i terrós. En boca és ric, potent i intens, tanins madurs i persistent.

Recepa extreta de: http://www.eladerezo.com/recetas/crujiente-de-queso-de-cabra-con-mermelada-de-naranja.html
