Tot el sabor de la terra
Ingredients per a 4 persones:
- 1 kg de rovellons
- 1 l d’oli d’oliva verge extra d’Agromaials, Oli del Raig L’Estrabada
- 175 ml de vinagre de vi blanc agredolç FORUM Chardonnay
- sal
- pebre negre en gra
- 1/2 cabeça d’alls
- 1 branca de farigola
- 1 branca de marduix
Preparació:
- Netegeu els rovellons tallant-ne l’arrel del peu. Passeu-hi un drap de paper humit per treure les impureses que pugui tenir cada bolet.
- Poseu una cassola al foc amb l’oli, el vinagre, els rovellons, un pols de sal, uns grans de pebre negre, els alls pelats, la farigola i el marduix. Feu-hi arrencar el bull i pareu el foc.
- Introduïu els bolets en pots de vidre amb el bocal ample i ompliu-los amb el suc de la cocció. Tapeu els pots i poseu-los en una olla coberts d’aigua freda. Feu bullir els pots uns 20 min a partir que l’aigua bulli.
- Pareu el foc i deixeu-ho refredar.
- Eixugueu els pots, etiqueteu-los i guardeu-los al rebost unes quantes setmanes.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb un Maians Vell Brut Nature de Vins Grau, un cava amb les varietats de Chardonnay, Macabeu i Parellada, de color groc pàlid realçat pel seu perlatge de les seves bombolles brillants, en boca és agradable, fi, lleuger i afruitat.

Recepta extreta de: http://www.cuina.cat/ca/receptes/rovellons-confitats-amb-oli-d-oliva-verge-extra-941.php
