Fàcil i irresistible
Ingredients per a la recepta
- Cafè de Cafès Pont
- Mascarpone, uns 500 grams
- Bescuits (val gairebé qualsevol, però amb els tous ovalats surt genial)
- 3 ous
- Sucre
Elaboració de la recepta
- El primer que hem de fer és posar un cafè a preparar, i mentrestant separar els rovells de les clares dels tres ous. Anem a batre per una banda els rovells i de l’altra les clares, aquestes fins a arribar al punt de neu, i cadascuna amb dues cullerades de sucre. Un cop batut afegim la meitat de mascarpone a cada bol i barregem bé perquè quedi consistent. Teniu a les fotos com queda la textura.
- Quan el cafè estigui llest ho barregem amb dues cullerades petites de sucre i ho tirem en un recipient ampli, com un tupper, de manera que puguem ficar els melindros un per un per mullar-los. El que farem serà anar fent això, un per un, i posant-los en la base d’una font, que serà on preparem el tiramisú. Aquesta és la primera capa.
- La segona capa la farem estenent el rovell per sobre dels melindros, la tercera serà una altra de melindros mullats en cafè i la quarta i última estenent la clara.
- I ja gairebé està a punt, només ens queda empolvorar per sobre per donar el toc final. Aquí podem jugar una mica amb què empolvorar, però Maria va provar amb una barreja de cacau en pols, cacau de percentatge alt i una mica de cafè, i la veritat és que va quedar riquíssim. Jo de fet no només ho vaig prendre de postres del sopar, sinó que va ser el meu esmorzar del dia següent.
- L’últim és deixar-ho refredar una estona a la nevera per servir ben fred.
Maridatge
Podeu acompanyar aquestes postres amb una Crema de Cafè On the Rocks, elaborat a partir d’una selecció dels millors cafès. Amb un aroma intens, és perfecte per qualsevol ocasió.

Recepta extreta de: http://www.cocinillas.es/2011/12/hoy-cocina-maria-receta-facil-de-tiramisu/
