La Tavella és una iniciativa empresarial que té com a objectiu la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual i/o trastorn mental sever a través de la venda per internet i el lliurament a domicili d’aliments ecològics de temporada i de la màxima proximitat.
La promotora de La Tavella és la Fundació Viver de Bell-lloc, entitat sense ànim de lucre constituïda al 1982. Amb seu a Cardedeu, el seu àmbit d’actuació es circumscriu a la comarca del Vallès Oriental.
El 2006 van començar les primeres passes un projecte d’agricultura ecològica gràcies a la cessió d’ús per part de la Generalitat d’una finca de 6 ha al terme municipal de Cànoves i Samalús. El 2007 es va obtenir la primera collita i a partir d’aquell any es va començar a comercialitzar la producció de la finca.
El 2012 La Tavella va associar-se amb l’Associació Sant Tomàs – PARMO, entitat amb la que Fundació Viver de Bell-lloc col·labora des de fa molts anys i amb la que comparteix missió i valors. Amb aquesta incorporació, el projecte va anar consolidant-se des d’un punt de vista empresarial i sociolaboral. Actualment La Tavella dona feina a 12 persones, 6 d’elles amb algun tipus de discapacitat.
La seva oferta es basa en la venda a domicili i en la recollida al seu centre de cistelles de fruita i verdura, en tres mides diferents, a més de fer unes composicions especialment pensades per a l’oficina i per a famílies amb nens. Cada setmana publiquen a la seva web la composició setmanal de les cistelles i permeten fer canvis a gust dels seus clients. També ofereixen la possibilitat de fer-se subscriptor per rebre automàticament cada setmana una cistella de fruita personalitzada.
A banda de les cistelles, venen productes ecològics frescos com pa, formatge, ous, llet i làctics, carn, arrossos, llegums, conserves, brous, olis i pastes, entre altres productes.