La Vall d’en Bas, situada a la Garrotxa, compta amb un poble molt petit anomenat La Pinya. Allà es on va néixer Can Gaburra, fa més de cent anys, com a botiga de proveïments. Des dels seus inicis, tothom qui s’hi acostava podia fer un vermut i comprar queviures, vi o qualsevol producte de primera necessitat.
El 1969 van començar a elaborar el seu propi embotit amb les receptes dels seus pares i avis per a poder vendre a la botiga. Les matances, en aquella època, es produïen al pati de l’era i al no disposar de gaire maquinària la producció era petita. Els seus productes van tenir tant èxit que poc a poc van anar creixent fins arribar on son ara.
La seva filosofia d’empresa és “de l’obrador a casa”. No treballen amb intermediaris per a poder garantir que el seu producte està en perfectes condicions i a un preu raonable.
Per això, als anys 80, van decidir a provar de vendre els seus embotits a fires artesanes per a poder créixer i arribar a més gent. Gràcies a la seva constància i a tots els seus clients, en aquests moments els podeu trobar a més de 300 fires l’any.
Amb el pas del temps han anat introduint diferents varietats d’embotits típics de la Garrotxa fins a arribar a elaborar més de 15 especialitats diferents. A Can Gaburra continuen amb un esperit innovador per elaborar nous productes.
Dins dels embotits que elaboren, ofereixen una línia de cuits, amb referències com fuet, secallona, llonganissa, panxeta, xoriç, cap de llom o xistorra. La seva gamma de curats integra embotits tipus bull blanc i negre, botifarra, o llardons.
Un altre producte de primera que també comercialitzen és el formatge, i n’elaboren una referència de cadascun dels animals que produeixen llet ramadera, de cabra, ovella o vaca.