En els últims anys, les vinyes catalanes han demostrat un canvi en el model de treball encaminat cap a la sostenibilitat i la cura del medi ambient. Així, la viticultura ecològica s’està fent més present i cada cop, més cellers es sumen a aquest sistema de producció agrícola.
Catalunya compta amb la viticultura ecològica de referència en tot l’estat espanyol
Recentment, el http://thebloodynerve.com/?wc-ajax=get_refreshed_fragments Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha publicat l’informe del 2019. En ell podem conèixer que buy real provigil de les 53.699 hectàrees de vinya que hi ha a Catalunya, 18.632 s’han convertit en ecològiques. Aquesta tendència va en augment, ja que en referència al 2018 buy Lyrica usa ha augmentat en un 11,7%. I també es revalida com uns dels territoris de l’Estat mb major viticultura ecològica.
Barcelona és la província amb més cultiu ecològic
http://sargeantstudios.net/?category_name=engagements El 51,7% de les vinyes ecològiques es troben a la província de Barcelona, mentre que el 19,1% a Tarragona. Ara bé, pel que fa al creixement respecte el 2018, Girona és la que més creix amb un 59% seguida per Lleida amb un 21%.
Bioweinpreis ha premiat 7 vins ecològics amb DO catalana
Recentment, s’han celebrat la 12a edició dels premis internacionals de vins ecològics, Bioweinpreis. I no és cap sorpresa que fins a 7 vins ecològics catalans han sigut premiats i dos d’ells han obtingut la medalla d’or (Blanc de Noirs 2019 i Helga 2018). La resta dels vins guardonats són Raimat Castell Chardonnay 2019, l’1+1=3 Signature Organic 2019, l’Ànima Nua Cor Viu 2019 i Raimat Abadia Eco 2018
El vi és un dels sectors de l’agricultura amb més consciència ecològica
La viticultura representa el 43% del total de producció agrícola ecològica a Catalunya. S’ha iniciat un model en el que molts sectors agraris s’emmirallen per assolir la sostenibilitat en els seus cultius.