Ubicat a prop de Manresa, el celler Oller del Mas compta amb més de 1.000 anys d’història i amb una complerta oferta enoturística que aplega des de visites guiades a les instal·lacions fins a estances en cabanes enmig del bosc.
La finca produeix vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages, una zona privilegiada, enmig de muntanyes com Montserrat, o el Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac, i gràcies a la visió del seu actual propietari, Frank Margenat, ha sabut construir un atractiu relat que rebla l’èxit del projecte.
En aquesta explotació vinatera hi ha un castell que ha estat propietat de la família durant trenta-sis generacions. El Frank no només ha construït la història del castell i de les seves terres, sinó que amb els anys, hi ha construït també tot una xarxa de punts d’interès que fan de la visita a la finca tota una experiència: camp de golf, hípica, piscina, una botiga… inclús un gimnàs! El restaurant Bages 964 ofereix qualitat gastronòmica per als seus menús de degustació. La darrera novetat ha estat la inclusió d’una vintena de bungalows integrats en els boscos de pi blanc que hi ha al costat de castell.
Un entramat enoturístic que ha valgut a Oller del Mas el premi al millor projecte d’enoturisme 2023 segons “La Guía de Vinos 2023” de La Vanguardia.
Vins Oller del Mas
Aquest univers d’Oller del Mas gira entorn a les vinyes i els vins al voltant de les quals giren totes les experiències enoturístiques.
La finca compta amb cinquanta hectàrees de vinyes plantades a partir de la dècada dels noranta, creant un mosaic amb diferents parcel·les, cadascuna amb la seva personalitat, moltes envoltades de bosc, totes amb cultiu ecològic.
Els vins Petit Oller i Bernat Oller són els clàssics d’aquest celler, en què destaquen els picapolls, amb un ‘Especial Picapoll’ que assenyalen com el vi més exclusiu, fet amb la varietat picapoll negre.
Han iniciat una nova línia de vins experimentals amb la incorporació a l’equip del jove enòleg Carles Muray. El treball d’investigació ha donat els vins Càndia i els Ròmia, que prenen el nom de les primeres pubilles de la família, ja fa uns quants segles enrere.
A més de vins, comercialitzen un vermut, la cervesa Vitis Picapoll, oli d’oliva verge extra en ampolla de vidre i nous ecològiques.