32 Festa del Vi

Cartell 32 Festa del Vi de Gandesa

La Festa del Vi arriba a la 32a edició

Aquest cap de setmana se celebra a Gandesa la 32a edició de la Festa del Vi de la Terra Alta. De l’1 al 3 de novembre, els vins de la DO Terra Alta tornaran a ser els protagonistes d’aquesta fira consolidada com una trobada fonamental per al sector. Entre els vins participants hi trobareu els nostres productors gourmet Celler Cooperatiu Gandesa i Celler la Botera.

L’eix central de la Festa serà la Mostra de Vins DO Terra Alta que un any més estarà instal·lada a la Rambla de la Democràcia. Enguany comptarà amb la participació de 34 cellers emparats sota la DO Terra Alta.

La inauguració de la Festa del Vi arrencarà divendres 1 a les 18:30h. Primer amb un acte institucional presidit per Salvador Puig, Director General de l’INCAVI, els representants de les entitats organitzadores. També el pregoner d’aquesta 32a edició, el presentador Llucià Ferrer. Un cop finalitzada la visita de les autoritats a la Mostra de Vins, la comitiva es traslladarà fins a la Sala de Cinema Societat Unió Gandesana. Allà és on a les 19:30h arrencarà l’acte de lliurament de premis del Concurs de Vins amb DO Terra Alta 2019. El concurs, que reconeix els vins millor puntuats en els tastos a cegues que realitza el comitè de tast de la DO Terra Alta, ha comptat enguany amb la participació de gairebé 200 referències, aconseguint un màxim històric i convertint-se en l’edició més participativa.

 

Nit de les Garnatxes Blanques

Divendres al vespre (22h) se celebra al Celler Cooperatiu de Gandesa la 10a edició de la Nit de les Garnatxes Blanques, una trobada que s’ha convertit ja en un clàssic de la festa i on les garnatxes blanques de la DO Terra Alta són les protagonistes absolutes. Enguany es podran degustar més de 30 vins elaborats majoritàriament amb aquesta varietat. Emblema de la comarca, des de vins joves fins a vins amb pas per fusta o vins de licor. La proposta gastronòmica anirà a càrrec de Vicent Guimerà, xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona, guardonat amb una Estrella Michelin.

 

Tastos i activitats enoturístiques

Al llarg del cap de setmana se celebren diferents activitats relacionades amb el món del vi com ara visites guiades als cellers, que obren les seves portes per organitzar activitats de caràcter enoturístic. Per la seva banda, a la seu del Consell Regulador de la DO Terra Alta (Ctra. Vilalba, 31) se celebren tastos guiats a càrrec dels cellers de la DO. Aquests tindran lloc dissabte 2 de novembre a les 18h i diumenge 3 a les 12h. Els participants podran conèixer els vins de la mà dels mateixos elaboradors, que explicaran el seu treball i les seves històries particulars.

 

Jornada tècnica, divendres 1 al Celler Joan Figueres (Gandesa)

Prèviament a la inauguració de la Festa, el mateix divendres al matí (11h) tindrà lloc una nova edició de les jornades tècniques que la DO Terra Alta organitza pels cellers, viticultors i empresaris de la comarca. L’edició d’enguany estarà dedicada a l’enoturisme amb l’objectiu de reforçar un àmbit bàsic en una comarca on el sector del vi és el principal motor econòmic. Al llarg del matí es presentaran tres models d’èxit  en format taula rodona que estarà formada per César Saldaña, Director General del Consell Regulador del Jerez y la Manzanilla; Gerardo Giorgi, Director de Màrqueting del Consorzio Vino Chianti Classico; i José Manuel Rodríguez, President del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Ribeira Sacra. La taula serà moderada per Alicia Estrada, especialista en comunicació i comercialització del vi i en enoturisme, i autora de la guia Los 100 mejores vinos por menos de 10€.