A les terres de ponent s’hi conrea i elabora productes de proximitat de gran qualitat. Una de les últimes elaboracions és un vinagre de poma amb mel de lavanda. Es tracta d’un producte 100% ecològic i local que ha unit tres empreses familiar sota l’eslògan “És temps d’amanir junts”.
Un vinagre de poma kilòmetre 0 nascut en ple confinament
Sovint les millors idees neixen en circumstàncies extremes. Són moments en que s’aguditza l’enginy, les forces s’uneixen i les persones es dirigeixen cap a un mateix objectiu. Clarament, això és el que ha succeït enmig de la terra ferma.
Durant la proclamació de l’estat d’alarma amb les activitats professionals i econòmiques paralitzades, tres negocis familiars de Lleida creen el Vinagre de Poma. La primera d’elles es Vinagres Badia, una empresa centenària de Mollerussa. La segona, Cal Valls i Torrons dedicada a l’alimentació ecològica des de Vilanova de Bellpuig. I la tercera és Mel Alemany d’Os de Balaguer amb més de cinc generacions de recorregut. Totes tres s’uneixen per crear un producte innovador, de proximitat i de gran qualitat.
De la cooperació ha sorgit un producte ecològic i local
És un vinagre de poma elaborat a través de la mare del vinagre i suc de poma del territori. Per tant, no està pasteuritzat ni conté sulfits. Es tracta d’un procés de kilòmetre 0, amb productes naturals i de gran qualitat.
En primer lloc es cull la poma a la Plana de Lleida i se n’extreu el suc. Seguidament es transporta a la vinagreria que està a poc més de 4 quilòmetres de distancia. Allí és on es barreja amb la mel de lavanda també ecològica i s’aconsegueix un excel·lent vinagre.
Així és com el vinagre que ofereix Lleida a Catalunya és totalment ecològic. La seva venda la podeu trobar a la web d’una de les tres empreses www.alemany.com