Benvolguts/es gourmets, avui toca coca de cireres.
Arriba la temporada de cireres. Sí, aquestes postres combinen la pasta de brioix i les cireres. És senzilla, ràpida i boníssima. Una recepta que ens quedarà gourmet si seguiu les nostres indicacions.
Els beneficis de la coca de cireres
Delicioses, bones, llamineres i nutritives. Així són les cireres i per això tenen tan d’èxit. És rica en antioxidants que permet mantenir la pell jove i cuidar-la, a més de regular les articulacions.
També, és ric en vitamina A i C que permet l’elasticitat de la pell. Així com, en potassi i calci que afavoreix a la fortalesa dels ossos. No obstant això, el seu excés és perjudicial. Per què?
Vigilar amb els excessos
Les cireres contenen àcid oxàlic que pot formar sals amb determinats minerals, com el calci, i formar oxalat càlcic, que pot generar cristal·litzacions a les articulacions i càlculs a la vesícula biliar i al ronyó.
Per això, avui us fem arribar una recepta de La cuina de casa sobre com fer la coca de cireres amb les vostres pròpies mans i que us permetrà triomfar amb l’àpat final. Pareu atenció:
Ingredients per a fer la coca de cireres
Pasta de brioix
- 150 cc de llet
- 80 g de sucre
- 50 g de mantega
- 3 rovells d’ou
- 1 clara
- 50 g de llevat de pa
- Un pols de sal
- 500 g de farina de força
- Ratlladura de llimona
- Canyella (opcional)
Per a fer la coca de cireres
- Cireres madures DELIZIA Cereza de Lleida
- Sucre
- Un rovell per pintar
Passos a seguir per a l’elaboració
Primer de tot, toca desfer el llevat amb la llet tèbia. S’hi afegeixen la farina, el sucre, la mantega a pomada, la sal i els ous. Es treballa amb les varetes arrissades de la batedora elèctrica durant 10 min fins que la pasta es condensa, agafa forma i ens permet poder fer com una bola amb la massa.
Es deixa reposar 45 minuts. S’aboca i es pasta la massa amb les mans. Pots posar-te a les mans una mica de farina per a facilitar el moviment. Es posa damunt d’un paper parafinat, i se li dóna la forma de l’aplicació que desitgem (coca, tortell, braç).
Primer, la pasta de brioix
Es deixa fermentar la massa 1 hora i mitja en un lloc calent fins que augmenta de volum. Passat el temps, cal enfornar preescalfat a 180º durant 20 min.
S’estira la pasta en forma de coca, es vesteix amb les cireres i es deixa reposar una hora i mitja. Es pinta amb rovell d’ou, s’espolsa una mica de sucre per damunt i s’enforna a 180º, 15-20 minuts.
El licor per a maridar la coca de cireres
Unes bones postres no poden cloure sense un bon licor. Per això, us fem arribar la nostra proposta per aliar la coca de cireres amb el Licor Cherry Brandy de TEICHENNÉ.
Això, ens ha quedat gourmet, oi?