Després d’uns mesos de desequilibri i incertesa, els 11 presidents de les DO de vi català s’han reunit per analitzar el sector i extreure conclusions sobre la campanya d’aquest any. S’han reunit a Can Feixes juntament amb el director general de INCANVI, Salvador Puig.
Alguns cellers s’han hagut d’acollir a les ajudes del Ministeri d’Agricultura
Les circumstàncies extraordinàries en les que s’ha viscut la collita d’aquesta campanya, ha fet que alguns cellers hagin entrat en una crisi ben important. Els hi ha faltat treballadors ja que els contagis de la covid-19 els obligava confinar-se mentre l’agricultor es quedava sense mà d’obra. Tant és així, que alguns han decidit, com facilitava el Govern, fer una collita en verd o la destil·lació de crisi.
Una collita d’un 30% menys que l’any anterior
Les pluges i els fongs del míldiu no han ofert un bon escenari pel vi. Segons els 11 presidents i amb el 50% de les vinyes catalanes veremades, es preveu que la producció referent l’any passat ha disminuït en un 30-35%. Fins i tot, en algunes zones pot arribar al 50%.
Les DO catalanes tenen preparades activitats per la tardor
Cal mirar endavant i així ho han fet els 11 presidents. Ja s’han publicat algunes accions que es desenvoluparan en les següents setmanes. Així es comptarà amb un espot publicitari lligat a la segona fase de la campanya on s’uneixen totes les DO.
Ara bé, el gran esdeveniment arribarà del 9 al 15 de novembre quan es celebrarà la Primera edició de la Setmana del Vi Català. Es tracta d’un acte en el que es promocionarà el vi català en diferents punts del territori. L’organitzador és INCANVI i el seu director general ha explicat “la Setmana del vi català neix amb voluntat de continuïtat i d’esdevenir la gran festa anual dels fins catalans”.