Raïms secs

Arreu de l’ordre de reducció de mòduls aprovada per Hisenda, Unió d’Unions ha proposat una disminució de mòduls en alguns cultius per l’increment del Salari Mínim Interprofessional. L’organització ho ha assumit, però això suposa un increment de costos estructural en aquells sectors amb un alt nivell d’utilització de mà d’obra.

En aquesta proposta, que es va fer amb el Ministeri d’Agricultura, també s’han senyalat altres assumptes que preocupen als agricultors i ramaders; s’ha posat l’accent en què les pluges han arribat tard per a les sembres de cereal i que no serà una bona collita, en les conseqüències que la sequera ha tingut en la situació de pastures, i per tant, en l’encariment de l’alimentació en les explotacions ramaderes extensives.

L´anàlisi del Ministeri

Des de la Subdirecció General d’Anàlisi, Coordinació i Estadística s’ha informat de l’anàlisi que ha fet el Ministeri sobre la situació de cultius, després de la sequera hivernal i els efectes de les pluges del mes d’abril. També s’ha donat compte de diversos episodis de gelades, pedregades i temporals de pluja i vent, que han tingut major incidència en les regions de Comunitat València, Andalusia, Múrcia i zones limítrofes a Castella-la Manxa. Com sectors més perjudicats apareixen els cítrics, fruiters, hortalisses i ametllers.

Una petició per seguir els danys que s´estan causant a la ramaderia

Han sol·licitat que es posi en marxa una plataforma per fer un seguiment puntual dels danys que estan causant la superpoblació de determinades especies. A Unió consideren fonamental existeixi una informació fidedigna disponible sobre on s’estan produint els danys i amb quina intensitat.