La dieta mediterrània és una amant de l’oli d’oliva. Ja sigui cru en amanides o entrepans, o bé cuinat en cassoles o paelles, l’oli és un ingredient que gaire bé mai falta en una recepta. Són tants litres que veiem necessari conèixer que es pot fer amb ell un cop utilitzat. Així que avui compartim amb vosaltres algunes maneres per reciclar l’oli i aconseguir productes naturals, casolans, econòmics i respectuosos amb el medi ambient.
Reciclar l’oli elaborant sabó natural
Preparar sabó amb oli no és un invent, sinó que la majoria de les nostres àvies el fabricaven a casa i creaven un sabó sense elements perjudicials per la salut.
Per elaborar-lo necessites sosa càustica, aigua, oli i si li vols que tingui algun aroma en concret, olis essencials. El primer que cal fer és filtrar l’oli utilitzat per tal d’extreure qualsevol partícula que quedi del seu ús anterior.
La part més complicada és la cura que cal tenir amb la sosa càustica doncs una sola gota pot causar perjudicis si toca a la pell. Per tant, utilitza guants i si pots, protegeix-te els ulls amb unes ulleres.
Un cop creat el sabó requereix de paciència ja que l’has de deixar assecar durant aproximadament 1 mes. Passat aquest temps podràs utilitzar per rentar-te les mans, la cara, la roba i fins i tot els plats.
Espelmes fetes amb oli reciclat
Les espelmes ja tenen un efecte íntim i personal, doncs imaginat si a més l’has creat tu. Per fer-ho necessites un recipient ben bonic on farem l’espelma. Seguidament amb un filferro construirem la base a través de la qual seguir un fil de cotó que superi en aproximadament 4 centímetres el recipient.
A partir d’aquí es tracta de bullir al bany maria per una banda la cera i per l’altra l’oli. Primer introduïm la cera al recipient amb fil enmig i posteriorment fem el mateix amb l’oli. Finalment, pots afegir unes gotes d’oli aromàtic per que desprengui una fragància que ens agradi.