Pollastre a la crema d’estragó
Très bonne!
Avui fem pollastre a la crema d’estragó. Una recepta ‘très bonne’ que maridarem amb un cava escumós Xil·la. Salut!
Ingredients per a la recepta
- 4 milaneses de pollastre
- 1/3 de farina tot ús
- Sal i pebre
- 60gr de mantega
- 2 porros tallats en anelles
- 1 tassa de vi sec
- 1 tassa de brou de pollastre
- 1 ½ culleradeta d’estragó en pols
- ¼ de tassa de nata líquida
Elaboració de la recepta
- Cuinem el pollastre
- Assaonem la farina amb sal i pebre, després arrebossem les milaneses de pollastre en ella. En una paella mitjana daurem la mantega. Quan estigui en aquest punt afegim les milaneses de pollastre i ho deixem coure durant 3 minuts a foc mig, donant-los una volta perquè la cocció sigui per les dues cares.
- Fem la salsa
- Retirem les milaneses de la paella i en daurem el porro amb la farina que ha sobrat de l’arrebossat. Aboquem el vi i el brou remenant fins a integrar tot, quan la salsa arribi a ebullició afegim l’estragó i deixem bullir a foc baix i sense tapa durant uns 10 minuts.
- Cuinem tot plegat
- Després incorporem de nou les milaneses de pollastre a la salsa de ho deixem cuinar durant 10 minuts més. Aboquem la llauna per donar més volum i suavitat a la salsa i voilà. La recepta de pollastre francès està per servir.
Maridatge
Podem acompanyar amb un cava escumós Xil·la de Bodegues Visendra, un cava color groc llimona. En nas trobem aromes intensos de vainilla, mantega, tofes, bollaria… combinades amb notes critiques (llimona) molt suau. En boca, molt bona acides, un pas ampli, untuós, lleuger sensació amarga, amb un toc cítric que deixen pas a un final con un post gusto franc con notes làctica.
Cava escumós Xil·la de Bodegies Visendra
Font: ¿Cómo es la vaina?