llet-fregida

Fàcil i irresistible

Avui toca dolç, amb aquesta recepta de llet fregida de Mas Eusebi, acompanyada amb un licor un Level Caramel Liquor de Teichenné Liquors. Unes postres perfectes, fàcils i irresistibles!

 

Ingredients per a la recepta

  • 1,5 l de llet ecològica de Mas Eusebi
  • 8 rovells d’ou
  • 250 g de sucre
  • 60 g de fècula de blat de moro
  • 60 g de farina
  • 1 beina de vainilla
  • Escorça d’1 llimona
  • Escorça d’1 taronja
  • 1 branca de canyella

 

Per arrebossar i fregir:

  • 100 g de farina
  • 1 ou
  • Escorça d’1 taronja
  • Escorça d’1 llimona
  • oli
  • 50 g de canyella en pols (per servir)

 

Elaboració de la recepta

  1. Bullim la llet amb els sabors
    • En un cassó, posem a bullir la llet amb la canyella, la vainilla, la pell de taronja i la pell de llimona. Quan pugi el bull retirem del foc i deixem infusionar uns minuts. Colem i reservem.
  2. Fem la barreja
    • En un bol gran mesclem els rovells amb les farines i el sucre amb força, ha de quedar una massa homogènia.
  3. Mesclem la barreja amb la llet
    • Agreguem la barreja a la llet temperada poc a poc, fent que quedi tota la llet absorbida.
  4. Bullim la massa remenant
    • Sense deixar de remenar, posem la massa en un cassó i bullim durant uns 5 minuts sense parar de remenar per tal que no s’enganxi
  5. Aboquem en un recipient i ho posem a refredar
    • Untem un rcipient gran amb oli i aboquem la massa. Deixem refredar una estona i després la posem a la nevera amb paper film per cobrir la superfície i evitar que s’assequi.
  6. Tallem en daus
    • Quan estigui freda, la traiem de la nevera i la tallem en daus d’aproximadament 4 x 4 cm.
  7. Enfarinem els daus i els passem per ou batut
    • Enfarinem els daus i els passem ou batut.
  8. Marinem l’oli i fregim els daus
    • En una paella posem una oli amb les pells de llimona i taronja. Quan l’oli estigui calent retirem les pells ja podem començar a fregir els daus. Els fregim un a un fins que estiguin daurats per les dues bandes. Un cop fregits, els retirem i reservem sobre paper absorbent.
  9. Servim
    • Finalment, servim empolvorant amb sucre o canyella en pols, al vostre gust!

 

Maridatge

Podem acompanyar amb un Level Caramel Liquor de Teichenné Liquors, un licor de color or amb irisacions marrons i grogues. Brillant i cristal·lí. Aroma intens, amb notes de caramel, vainilla i xocolata principalment. L’entrada en boca és sedosa i llaminera alhora. Al paladar s’acoblen perfectament els 30º alcohòlics amb un punt just de dolçor i acidesa que li atorga un final de boca cremós i melós.

Level Caramel Liquor de Teichenné Liquors

Level Caramel Liquor de Teichenné Liquors

Recepta extreta de: http://canalcocina.es/receta/leche-frita-8