Sorprèn amb colors i sabors
Ingredients per a la recepta
- 350 g de mató de cabra Mas de les Codines
- 150 g de nata
- 14 g de goma gellan
- 50 ml d’oli d’oliva verge extra Grusco de Montebre
- 200 g de puré de mango
- 2 fulles de gelatina
Ingredients per a la galeta de pa d’espècies:
- 80 ml de llet
- 50 g de mantega
- 20 g de pols d’espècies
- 100 g de farina d’ametlla
- 40 g de farina
- Sal
Ingredients per a l’amanida:
- Mezclum baby
- Pètals
- Germinats
Ingredients per a la vinagreta
- 50 ml de vinagre Chardonnay
- 150 ml d’oli d’oliva verge extra Grusco de Montebre
Elaboració de la recepta
- Per als daus, primer fondrem el formatge de cabra en un pot amb els 50 ml d’oli d’oliva verge extra i la nata. Ho triturem tot amb la termomix i ho posem al congelador, per posteriorment fer els quadradets.
- D’altra banda, escalfem dues fulles de gelatina i les deixem refredar en un motlle de forma quadrada. Tot seguit els donem el bany de gellan, barrejant cada 7 g d’aquest producte amb 100 g de puré de mango.
- Traiem els daus de formatge del congelador i li donem un bany del puré de mango i el gellan amb una broqueta. Deixem que quallin i prenguin color groc, que li donarà el punt de dolçor que contrastarà amb el sabor amarg i picant del nostre oli.
- Per a la galeta, barrejarem els ingredients i farem una massa. La estirarem en làmines fines per, seguidament, coure-les al forn a 180ª per un temps de 18 minuts.
- Finalment, elaborem una vinagreta amb tres parts d’oli d’oliva verge extra per una de vinagre Chardonnay per amanir el mesclum, els germinats i els pètals.
Maridatge
Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.
Recepta extreta de: http://www.amargaypica.com/blog/ensalada-de-queso-de-cabra-con-mango-y-aceite-de-oliva-amarga-y-pica/