recepta-gourmet-amanida-mató-cabra-mango-oli-oliva

Sorprèn amb colors i sabors

 

Ingredients per a la recepta

  • 350 g de mató de cabra Mas de les Codines
  • 150 g de nata
  • 14 g de goma gellan
  • 50 ml d’oli d’oliva verge extra Grusco de Montebre
  • 200 g de puré de mango
  • 2 fulles de gelatina

 

 Ingredients per a la galeta de pa d’espècies:
  • 80 ml de llet
  • 50 g de mantega
  • 20 g de pols d’espècies
  • 100 g de farina d’ametlla
  • 40 g de farina
  • Sal

Ingredients per a l’amanida:
  • Mezclum baby
  • Pètals
  • Germinats

Ingredients per a la vinagreta
  • 50 ml de vinagre Chardonnay
  • 150 ml d’oli d’oliva verge extra Grusco de Montebre

 

Elaboració de la recepta

  1. Per als daus, primer fondrem el formatge de cabra en un pot amb els 50 ml d’oli d’oliva verge extra i la nata. Ho triturem tot amb la termomix i ho posem al congelador, per posteriorment fer els quadradets.
  2. D’altra banda, escalfem dues fulles de gelatina i les deixem refredar en un motlle de forma quadrada. Tot seguit els donem el bany de gellan, barrejant cada 7 g d’aquest producte amb 100 g de puré de mango.
  3. Traiem els daus de formatge del congelador i li donem un bany del puré de mango i el gellan amb una broqueta. Deixem que quallin i prenguin color groc, que li donarà el punt de dolçor que contrastarà amb el sabor amarg i picant del nostre oli.
  4. Per a la galeta, barrejarem els ingredients i farem una massa. La estirarem en làmines fines per, seguidament, coure-les al forn a 180ª per un temps de 18 minuts.
  5. Finalment, elaborem una vinagreta amb tres parts d’oli d’oliva verge extra per una de vinagre Chardonnay per amanir el mesclum, els germinats i els pètals.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb una Feral American Pale Ale de Cerveses Artesanes Bripau, una cervesa de color d’ambre daurat bastant translúcida i mig tèrbola. D’escuma fina i bastant persistent, de color lleugerament trencat i formant garlandes. En nas trobem primer els llúpols, i de fons els malts. Aromes de fruits cítrics, llimona i una mica de pinya. Notes florals. En boca l’amargor és agradable i lleugerament persistent, cos mig i carbonatació moderada. Tornem a trobar la pinya i els fruits cítrics, aportats per la varietat dels llúpols utilitzats. Perfil dolç agradable de forneria i massa de pa.

cervesa-feral-bripau

Recepta extreta de: http://www.amargaypica.com/blog/ensalada-de-queso-de-cabra-con-mango-y-aceite-de-oliva-amarga-y-pica/