En qualsevol dels nostres mercats podem comprovar que existeixen moltes varietats de peres. Les diferències resulten evidents, segons el tamany, el color, el sabor i la textura. La temporada en què més podem gaudir del consum de la pera és la que comprèn els mesos d’estiu i la tardor, tot i que es pot trobar durant tot l’any.
Vitamines, minerals i fira, els components de la pera
D’aquest fruit destaca la seva aportació de vitamines, minerals i de fibra. En especial, la fibra és la que atorga a la pera la propietat d’afavorir la digestió i també el bon funcionament de l’aparell digestiu i del trànsit intestinal. Respecte als minerals, a la pera trobem nivells de sodi -tot i que baix-, de potassi, de calci, de fòsfor, de magnesi i de ferro.
Recordem que els minerals compleixen en el nostre cos una funció important i que necessiten d’una renovació diària, igual que les vitamines. Pel que fa a les vitamines, les més abundants són les que corresponen al grup A i C, tot i que també hi trobem quantitats -menys importants- de vitamines del grup B. La pera també aporta hidrats de carboni, aproximadament uns 10 grams per cada 100. Aquesta xifra es pot veure modifi cada segons la maduresa del fruit. Quant més madur, més hidrats de carboni contindrà. Els hidrats de carboni són els responsables d’aportar energia al nostre organisme.
L’aigua i la baixa aportació calòrica, fa que sigui una fruita ens refresca durant l’estiu
La pera és una fruita que també té alts continguts d’aigua, amb la qual cosa podem ressaltar la seva qualitat refrescant. També és molt recomanable per a les persones que pateixen del ronyó i de gota, pel baix contingut de sodi.
Una altra de les qualitats de la pera és la baixa aportació calòrica, 46 calories per cada 100 grams. La pera és una aliment indicat per a les persones diabètiques, ja que ajuda a mantenir el control del sucre en la sang. El seu consum habitual ajuda a mantenir estables els nivells del colesterol. També es tracta d’una fruita rica en pectina, de manera que alleugera les digestions pesades i, a la vegada, donat el seu contingut en fi bra té efectes saciants i neteja l’organisme.