Tenim una oferta sorprenent i diversa de gastronomia creativa, innovadora, mediterrània o de cuines internacionals a la capital catalana, però un plat de pasta ben feta és un clàssic que sempre ve de gust. Barcelona, com qualsevol altre ciutat del món, té un bon grapat de restaurants on s’hi cuinen delicioses especialitats de pasta a l’estil tradicional o fent-ne noves interpretacions.
Els italians imprescindibles
Il Giardinetto, situat al barri de Gràcia fa propostes de barreja de cuina catalana i la italiana. Fruit d’aquesta fusió en resulten excel·lents plats mediterranis que inclouen pasta fresca amb salses casolanes.
La Bella Napoli és un petit tros d’Itàlia al barri del Poble Sec. En un ambient familiar i amb un tracte proper, aquesta trattoria ofereix pizzes exquisides en forn de llenya, però també increïbles plats de pasta, risottos i uns altres entrants.
Xemei, al Poble Sec, en un dels barris de moda, hi preparen plats de pasta tradicionals per a llepar-s’hi els dits. Stefano i Max regenten aquest petit restaurant i per aquí s’hi ha deixat veure celebritats com Sean Penn o Patti Smith. El secret del seu èxit és que basen la seva cuina en la qualitat dels productes.
Gravin és un restaurant de cuina autèntica italiana al Born de Barcelona. El xef Giovanni Peppe, originari de la regió de la Pulla, transforma les receptes tradicionals de la seva terra en saboroses propostes. Com per exemple: els tagliolini fets amb crema de llimona i lluç. Elabora gairebé tota la pasta que cuina.
De Gustibus Italiae canvia la major part de la carta cada mes. En aquest restaurant de Sarrià Sant-Gervasi tot és creació i fan la pasta fresca feta pel mateix Roberto. No deixeu de provar el plat d’espaguetis d’eriçons de mar.
Donizetti Marcello Di Prinzio porta 25 anys fent de cuiner a Barcelona i el 2005 va obrir el Donizetti. La seva proposta estrella és el ‘Canoncinni’ amb tòfona blanca, feta amb pasta fresca de producció pròpia farcida de formatge fontina, regada amb una salsa de crema de ceps. Genial!