L’empresa del Perelló (Tarragona) Mel Muria (www.mielmuria.com) s’ha desplaçat fins Lunigiana, a la Toscana italiana, com a ambaixadora de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, per participar en la iniciativa de l’ UNESCO “The MEL Project: Network of beekeepers in Mediterranean Biosphere Reserves”.

Aquest projecte té com a objectiu promoure la col·laboració transfronterera entre territoris i millorar la diversitat biològica i cultural derivada de l’apicultura, amb la presentació i la promoció de les Reserves de la Biosfera com a llocs d’excel·lència per a la producció de mel.

L’equip de Mel Muria, que ha viatjat a Itàlia acompanyat d’una representant del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE), ha participat en el projecte com a empresa acreditada de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l ‘ Ebre, i alhora en representació de Catalunya i d’Espanya.

A més de Mel Muria, el projecte està codirigit per quatre Reserves de la Biosfera a partir de diverses riberes del mar Mediterrani: Appennino Tosc Emiliano (Itàlia), Vallée du Fang (França), Jabal Moussa (Líban) i Djebel Bou Hedma (Tunísia).

Els representants de Mel Muria, apicultors des de 1810, han aprofitat aquests dies de col·laboracions per a realitzar diversos workshops comentant les realitats en l’apicultura a cada país. En concret l’equip de Muria ha participat al workshop Estratègies de Màrqueting, presentant les diverses estratègies que fan amb les diferents marques que comercialitzen (Muria, Muria Bio i artMuria), des de xarxes socials, promocions, fires, esdeveniments o diferents accions de Responsabilitat social Corporativa (RSC). També han participat en el workshop sobre Apicultura i Turisme, presentant el Muria Centre d’Interpretació Apícola ubicat a les seves instal·lacions del Perelló (Baix Ebre).

La trobada internacional ha servit per posar en comú diferents realitats sobre apicultura, diferents experiències i qüestions específiques sobre el món de les abelles i per proposar accions per a la xarxa d’apicultors en les diferents Reserves de la Biosfera de la Mediterrània.