Navegar per les xarxes socials s’ha convertit en una acció diària, sobretot durant el confinament. No només hi naveguem visualitzant les publicacions d’aquells perfils a qui seguim sinó que també ens hem animat a publicar més que mai. Això és el que ha passat a diversos xefs catalans, entre ells el gran cuiner, Jordi Cruz. Sense poder cuinar en els seus restaurants, ho fa des de casa retransmeten les seves receptes en directe a les xarxes socials.

Jordi Cruz, el xef més mediàtic del país

Si pensem en un xef català, mediàtic, amb un gran èxit professional i reconegut per tothom, aquest és en Jordi Cruz. Segurament moltes famílies l’han conegut a través de la pantalla de la televisió. I es que ja fa 7 anys que és un dels membres del jurat del programa de televisió, Masterchef.

Però Jordi Cruz és molt més que el que veiem a Masterchef. Va néixer a Manresa i allí de ben jovenet va començar els estudis a l’Escuela Superior de Hostelería de Manresa. I només amb 14 anys ja va començar a treballar al restaurant Estany Clar.

El seu primer èxit l’aconsegueix ben aviat, doncs als 26 anys va assolir la seva primera estrella Michellin. D’aquesta manera es va convertir amb el xef més jove de l’Estat Espanyol i els segon del món en aconseguir aquest premi.

A partir d’aquí la seva carrera no ha parat. Ha treballat en diferents restaurants de Catalunya (L’Angle del hotel Món Sant Benet i ABaC Restaurant & Hotel). Els dos han aconseguit superar els objectius i seguir en l’alta cuina amb més Estrelles Michellin.

Dels focs de la cuina a Instagram

El confinament no paralitza les seves ganes de cuinar. De fet, aprofita aquesta parada per pensar en nous plats i idees gastronòmiques. A més, com és un usuari actiu de les xarxes socials, no li ha costat compartir amb tots els seus seguidors d’Instagram i YouTube, receptes que poden fer des de casa.

Com ja ens té acostumat el xef, ens explica les receptes pas a pas. No mostra cap recel per compartir els secrets culinaris que ha anat aprenent al llarg de temps. Tot el contrari, la seva experiència unida amb la seva habilitat comunicativa i simpatia, ha captivat als 944.000 seguidors d’Instagram.

Aquí podeu consultar la seu compte d’Instagram