Noves coques de Sant Joan 2019

Noves coques de Sant Joan 2019

Avui Dilluns és Sant Joan i com tots els anys la coca és el producte estrella en ser venut durant aquests dies, la tradició diu que la coca s’ha de menjar de crema amb llardons o de fuita confitada però, aquesta tradició amb el pas del temps cada vegada canvia més.

Aquest any podem trobar coques salades perfectes per a les nits d’estiu, coques de xocolata amb taronja i fins i tot coques amb la massa d’un croissant, a aquesta última li afegeixen pera o altres fruites per donar-li el toc tradicional de la coca.

Vols saber quines son les coques més extravertides però que més èxit estan tenint?

Coca Salada

Aquesta coca salada és perfecte per a compartir,  amb ingredients com; tomàquet, cor de bou, carabassó, bacallà , i picada d’all i julivert, un altre amb farina de garrofa i per damunt escalivada; la Menorquina que inclou sardines confitades per últim una que inclou espinacs, ceba i mongetes. Perfectes coques pels amants del salat, encara que no són molt comunes aquest any hi ha una previsió de vendes bastant elevada en aquest sector. Els experts de la creació d’aquesta coca la fan amb la forma tradicional pel fet que no volen que la confonguin amb la mítica pizza italiana

Coca dolça

Com antagònic de la coca salada trobem la dolça, en aquest cas aquesta coca esta feta de xocolata, pel públic més fidel al cacau i amb la massa d’un croissant que li dóna una textura única. Podem trobar  fruita en la coca de xocolata com pera o fruita confitada varia

Per elaborar aquest tipus de coca s’ha de deixar reposar durant 30 hores per lo tant els artesans més exigents tarden 2 dies a crear aquest tipus de coca.

Per moltes innovacions que es facin en el món de les coques, la gran guanyadora que porta la corona és la coca clàssica, a la gent és la coca que més li agrada i la que compren durant tots els anys, la coca de crema i pinyons, fruita i llardons és la coca clàssica per excel·lència que seguirà sent la més venuda durant aquesta època.