FINA PUIGDEVALL I LES SEVES ARRELS DE COMARCA
La senzilla fórmula amb la qual la cuinera catalana s’ha consagrat, com una de les grans figures de l’alimentació ‘quilòmetre zero’, és creant plats d’Estrella Michelin amb productes de proximitat de la seva Garrotxa (Girona).
Gràcies a l’amenaça dels problemes ambientals, les persones som més conscients de la necessitat de canviar els nostres hàbits cap a nous models més sostenibles. Una de les tendències que està agafant força en els últims anys és l’alimentació local.
Fina Puigdevall
Aquesta es tracta d’un sistema de consum per a gaudir d’una major qualitat i frescor dels productes, donar suport al comerç de les regions i suprimir part de la despesa del transport.
Fina Puigdevall, és un dels grans noms de la nostra gastronomia. S’ha consagrat com un referent en l’alimentació ‘quilòmetre zero’ lloc que s’està encarregant de salvaguardar les arrels de la Garrotxa (Girona).
Des del mes de maig de l’any 1990, Fina regenta el Restaurant Els Cols d’Olot, que se situa en la masia del segle XV on la xef va néixer, va créixer i va desenvolupar la seva carrera professional.
Una llar silvestre que ha rebut alguns dels més alts reconeixements gastronòmics i ha marcat la diferència per la seva cuina creativa, creada amb pocs elements i centrada en els productes de proximitat. Per això, l’equip del restaurant és qui planta i collita els aliments, i qui cria els ocells de corral.
El canapè de rabanito, enciam a la brasa amb mostassa silvestre, arròs de fajol o costillar de porc de raça Duroc, són alguns dels plats i “manjares” que la xef catalana aconsegueix amb aliments humils i sostenible. Tampoc falten els formatges catalans en contrast amb melmelades fetes a casa ni irresistibles postres com la coca de Sant Joan, amb gelat, fruita de l’horta confitada i granissat de cava.
A més de poder tastar aquest festí gastronòmic de productes locals, també destaca la ubicació del restaurant i la bellesa del paisatge rural que li embolica.