Fruita Família Esteve Ràfols

Fruita Família Esteve Ràfols

Família Esteve Ràfols ha renovat el seu web per oferir una imatge més atractiva i colorida de les seves fruites i tot allò que fa possible el projecte. Al web podeu consultar els orígens de l’empresa, veure tots els seus productes i característiques i el mètode que segueixen per obtenir la seva qualitat. A més, també disposen de blog amb notícies i curiositats sobre el món fruiter.

 

Sobre Família Esteve Ràfols

És una família dedicada a la pagesia des de sempre. Són la 3a generació de productors de fruita dolça, tot i que la seva trajectòria treballant la terra es remunta des de principis de segle, amb el cultiu de cereals i vinya.

Als anys 60 van començar a plantar els primers presseguers com un complement a la vinya. Des de llavors, el préssec ha estat sempre el principal cultiu de la seva explotació. De seguida es va apreciar la gran qualitat del préssec d’Ordal i això va permetre consolidar la seva comercialització. Les varietats que li van donar aquest prestigi van ser les Dixired i Redhaven, pel seu color vermell intens a la pell i la seva polpa groga.

A partir dels anys 80, van iniciar-se en la producció de cirera, que igual que el préssec, està cultivada al secà. Recentment han afegit a la nostra producció el cultiu d’albercocs, prunes, melons i síndries. Són, doncs, una explotació familiar amb unes 12ha de fruiters. Un projecte familiar que s’estima i conrea la terra de forma artesanal per obtenir-ne el millor fruit.