Amb l’arribada del fred, venen de gust plats contundents i calents com els estofats, un plat clàssic però que no passa mai de moda. És una gran opció tant pels amants de la carn, del peix o de les verdures, i és un plat que aporta una gran quantitat de proteïnes i nutrients fàcil de preparar.
Et donem algunes idees per a què puguis inspirar-te cuinant els teus estofats d’hivern!
Estofat de llenties amb calamars
El típic és segurament el de vedella amb patates i pèsols però, en aquest plat, en canvi, et proposem preparar un estofat amb llenties i calamars. Els calamars són de temporada, per la qual cosa és una gran opció per l’hivern.
Estofat de mongetes del ganxet, escamarlans i salsa de crustacis
Aquest estofat torna a mesclar llegums amb peix, i ens adonem de què és una combinació que funciona.
Pollastre estofat amb bolets, vi ranci i fetge de pollastre
És un estofat de sabors fort i condensats, la clau del qual rau en saber equilibrar-los. Aquest estofat és per aquells atrevits que estan preparats per sortir de les preparacions tradicionals i innovar als fogons.
Estofat de bou a l’antiga
En canvi, aquest estofat es concentra en un únic ingredient, el bou, el qual s’ha de deixar macerar entre 3 i 4 hores en vi negre.