La Pastisseria Canal ha tornat a guanyar el premi al “Millor croissant artesà de mantega d’Espanya” i repeteix per tercer cop el premi que ja es va emportar el 2016 i el 2019.
El guardó es va fer públic la setmana passada durant la XV edició del concurs convocat pel Gremi de Pastissers de Barcelona, on van competir 54 pastissers de tot l’Estat. Amb aquest atorgament, Barcelona de nou es converteix en el lloc on es fa el millor croissant d’Espanya.
Especialites en croissants gourmet
És la tercera vegada que Toni Vera, el pastisser d’aquest establiment del barri de Sarrià, recull aquest guardó. Ja ho va fer les edicions anteriors de fa 6 i 3 anys enrere, quan també va coronar els croissants de Canal com els millors del país.
Vera s’ha mostrat satisfet per rebre el premi i ha destacat la manera de fer de la família Canal. “Això és un reconeixement a la feina de tots”, ha dit Vera, que també ha assenyalat que és un premi a “la pastisseria artesana i tradicional”.
El croissant guanyador és delicat, alveolat i cruixent, amb capes fines de pasta de full que recorden la delicadesa d’una alga nori. Un brioix deliciós que recull la tradició d’aquest establiment amb dos locals a Barcelona i més de mig segle d’història que combina classicisme i innovació.
El mes d’octubre el dediquen a aquesta pasta a Canal, ja que és l’època en què la pastisseria presenta les novetats de la col·lecció. A banda del premiat croissant de mantega, al seu obrador es produeixen altres dolços farcits de crema o melmelades, com el croissant de tatin de poma, el de xocolata blanca, el de praliné, el de festucs i el de lemon pie, així com la nova i més recent incorporació, el de taronja.