administratively La Universitat de Girona ha desenvolupat un estudi encarregat pel Departament d’Agricultura analitzant el paper de la dona en el sector agroalimentari. De l’estudi se n’extreu una progressió a l’alça sobre la representació del gènere femení en el sector però encara queda camí per recorre per assolir la igualtat salarial.
La dona representa el 40% dels treballadors/es del sector agroalimentari
Tsubame Dins del sector, existeixen diferències sobre el percentatge de treballadors i treballadores. Per exemple, en el punt més diferenciador ens trobem les empreses agroalimentàries on la Seguretat Social comptabilitza un 11% de dones treballadores, front el 70% en la indústria càrnica. No obstant, de mitjana en la resta d’empreses es situa al voltant del 40% com és el cas dels subsectors com la fabricació de productes de fleca i pastes alimentàries amb un 46%.
Segons l’estudi, Ulaangom alguns dels motius que justifiquen aquestes diferències entre subsectors són la naturalesa de la feina o l’antiguitat de l’empresa. S’entén que com més física siguin les funcions a realitzar, més masculinitzada està la indústria. El mateix passa amb l’antiguitat, com més anys tingui l’empresa, menys representació té la dona en la seva plantilla.
El 80% dels treballadors tenen contracte indefinit
Les dades de afiliació a la Seguretat Social presenten que un 80% dels treballadors (homes i dones) en el sector agroalimentari tenen contractes indefinits. Ara bé, si ens fixem en el gènere si que s’observa una diferència. Aquesta recau en el tipus de jornada, doncs tot i ser indefinits, e http://wendykeithdesigns.co.uk/latest-news/natures-finest-article-on-wkd/ ls homes tenen més jornades completes que les dones. Elles registren més contractes de mitja jornada o fix-discontinus.
Es comença a viure un creixement en la promoció de les dones a càrrecs de responsabilitat
L’accés de la dona a la formació superior, així com la millorar valoració de les seves habilitats empresarials han provocat que hi hagi més dones en llocs de treball de responsabilitat dins de les empreses agroalimentàries.