Si fa uns dies parlàvem de com el canvi climàtic podria fer desaparèixer la cervesa, avui tenim una notícia més esperançadora per als amants de la birra. I és que quants cops ens ha passat això de desitjar prendre una cervesa ben freda però només en tenim calentes i hem d’esperar al fet que es refredin a la nevera o al congelador? I això pot derivar en problemes més enllà de la ardua espera. Quants cops hem posat una llauna al congelador per tal de refredar-la el més ràpid possible i en treure-la ens hem trobat amb un granissat de cervesa per haver-la deixat massa temps.
Per això cinc joves argentins han creat Chill It, una màquina que és capaç de refredar la teva cervesa en 30 segons.
Després d’anys de desenvolupament, ara es dediquen a passejar pel món mostrant el seu invent que tenen patentat. Per exemple, van passar pel programa de televisió “EL HORMIGUERO” on van dir que els tenien prohibit parlar de com funciona la màquina, ja que hi ha empreses molt interessades en adquirir el projecte.
En sentit energètic, els nois argentins afirmen que amb aquest sistema es redueix un 60% el consum d’electricitat per refredar una llauna en comparació amb les neveres tradicionals. Potser no és la millor opció per tenir a casa però si podria funcionar per a molts establiments. Qui sap? En qualsevol cas, els creadors de Chill It esperen començar a comercialitzar el seu producte en 2022.