Perquè els músculs creixin i poguem arribar a aconseguir un cos tonificat, és necessari dur a terme rutines d’exercici i una alimentació saludable, en la qual hi hagi un augment del consum de proteïnes.
Hi ha certs aliments com els batuts que ens ajudaran a augmentar la massa muscular.
Un batut és una beguda generalment freda que es fa batent una bola de gelat en un got de llet freda, fins a obtenir un líquid cremós i escumós. Certs establiments com granges i gelateries artesanes ofereixen batuts fets al moment amb la bola de gelat demanada.
L’origen dels batuts es remunta el 1885 a Els Estats Units, quan els primers batuts eren begudes alcooliques que contenien whisky i ous. A partir del 1900, es varen començar a afegir xarops de xocolata, vainilla, maduixa o gerds. Una dècada després, en comercialitzar-se les primeres batedores elèctriques, els batuts varen guanyar en lleugeresa i varen adquirir una consistència més suau. És a partir d’aquests temps que es varen convertir en una beguda popular.
Darrerament s’ha popularitzat els batuts fets amb fruita fresca i llet. De fet, la paraula “batut” prové del fet de batre fortament la llet. Als comerços sol ser fàcil trobar batuts de xocolata, maduixa o vainilla envasats. A Catalunya, el de xocolata n’és un dels més coneguts, com per exemple el de la marca Cacaolat.
Tot i que es poden adquirir en el mercat moltíssims preparats per a aquesta finalitat, també els podem fer nosaltres mateixos a casa.
Presentem quatre dels més populars:
1. Batut de maduixa.
– 6 o 7 maduixes
– 1/2 tassa de civada
– 1 iogurt 0%
– 1/2 litre de llet desnatada
2. Batut de plàtan i civada
– 4 cullerades soperes de civada
– 1 plàtan
– canyella en pols per a empolvorar (al gust)
– 1/2 litre de llet desnatada.
3. Batut d’ou
– 1 plàtan
– 3 clares d’ou
– 1/2 litre de llet desnatada
– 2 cullerades soperes de civada.
4. Batut de xocolata
– 1/2 litre de llet desnatada
– 3 cullerades de cacau en pols 0%
– 2 cullerades de civada.
Si necessitem endolçar-los, podeu fer servir canyella o una culleradeta petita de mel.