Els camps de conreu i de fruita, així com els horts recullen cada producte en un determinat moment de l’any. Fora d’aquesta temporada, l’hortalissa o fruita, no es produeix però a les botigues en trobem tot l’any. Tot i tenir accés a gaire bé tots aliments en qualsevol dia de l’any, cal reflexionar si no és millor consumir productes de temporada.
Els productes de temporada són aquells que creixen de forma natural en una època de l’any
Són aliments que no utilitzen sistemes de conreu artificial com els hivernacles o en els casos de les cooperatives, introduir la fruita o verdura en cambres frigorífiques amb l’objectiu de mantenir el producte en perfecte estat durant més temps.
Les fruites i verdures pròpies de la temporada de l’estiu
Les setmanes venidores són un tresor gastronòmic ja que deixant enrere la primavera, els arbres donen pas a fruites dolces i apetitoses. Així, durant els pròxims mesos podreu comprar els següents aliments frescos i de temporada_
Fruites:
- Cireres, prunes, figues, albercocs, préssecs, meló, síndria, fruits silvestres, albercocs, prunes, préssecs, nectarines, pereta de Sant Joan, nabius, gerd, grosella, mora, figa-flor i pera.
Verdures:
- Cebes, pastanagues, alls, mongeta tendra, albergínia, pebrots, tomàquets, patata, carbassa, carbassó , cogombre i remolatxa.
Menjar productes de temporada és més saludable, saborós i econòmic
Decidir-te a crear els menús diaris en base als productes de temporada, t’ajudarà a mantenir una dieta més saludable ja que són d’alta qualitat.
Si ens hi fixem bé, ens adonarem que els aliments que predominen a l’hivern són rics en vitamina C i ens ajuden a fer front als refredats. I els que trobem a l’estiu són ideals per refrescar-nos ja que contenen una alta quantitat d’aigua i minerals.
A més, gaudiràs més de cada producte perquè al ser frescos també són més saborosos. I per si això fos poc, la teva butxaca també ho notarà. Com que és de proximitat, no requereix de transport i això disminueix les despeses i el seu preu final.