amanida-patata

 

Amanida fresca i deliciosa per aquest estiu

 

Ingredients per a la recepta

  • 2 o 3 patates mitjanes cuites amb pell d’Hort del Xavi
  • 2 tomàquets de branca grossos, forts i madurs d’Hort del Xavi
  • 2 o 3 culleradetes de maionesa de pot o feta vostra
  • Un grapadet de tàperes
  • 2 o 3 cogombrets en vinagre
  • Vinagre de Mòdena
  • Oli d’oliva verge extra Premium Spelunca d’Agrària Espluguenca
  • Sal

 

Elaboració de la recepta

  1. Coem les patates al microones, al forn o bullides, quan estiguin una mica fredes les pelem i deixem refredar del tot.
  2. Pelem els tomàquets i els tallem a rodanxes.
  3. Tallem les patates a llesquetes.
  4. Els cogombres els tallem finets.
  5. Fem l’amanida formant una flor amb les rodanxes de tomàquet. posant unes patates per sota dels tomàquets i omplin el plat amb les llesquetes de patates untadas amb la maionesa, escampem les tàperes i els cogombres a rodanxetes, amanim amb una mica se sal, unes gotes de vinagre i un rajolí de d’oli d’oliva.

 

Maridatge

Podeu acompanyar aquest plat amb un cava Brut Nature Reserva de Celler Vell, un cava ampli, fresc i sec, amb perfecte equilibri per a l’equació perfecta: cos i lleugeresa.

celler vell , estruch, agricultura ecologica

Recepta extreta de: https://llevatfarinasucre.com/2014/08/24/amanida-de-patata-amb-maionesatomaquet-i-avinagrats/