
Hamburguesa de l’Acero
Què ets més d’entrepà o de burguer? Depèn de l’ocasió, oi? De fet, una hamburguesa no deixa de ser un entrepà, amb un format de pa de motllo americà mes tou i dolç que el nostre pa tradicional de barra. I, clar, amb un ingredient estrella, la carn en les seves múltiples variants.
Fa quatre dies que el burguer es veia com un menjar fast-food per sortir del pas. Fins que uns quants espavilats van veure l’oportunitat de treure-li el glamour, fer-ne variants més sofisticades i obrir locals especialitzats en aquests entrepans amb etiqueta de gurmet.
Aquesta fórmula victoriosa també s’ha estès entre els partidaris de l’entrepà, afegint-li nous ingredients i infinites combinacions sorprenents i atractives. Un bon entrepà gustós i ben presentat sempre triomfarà!
Siguin hamburgueses o entrepans, si estan ben fets, amb bons productes i ben combinats, els nous sandvitxs de l’era moderna són èxit assegurat. Amb l’oferta que hi ha ara, la feina és decidir-nos per quin triar.
A la recerca dels millors locals
Entrepans
A Barcelona:
– El Bocatelier, entrepans d’alta cuina amb propostes d’Amèrica Llatina al sud-est asiàtic.
– The Egg Lab Street, local únic d’egg sandwich, inspirats en els Estats Units.
– Debutis, entrepans de botifarra gurmet.
– Sagàs, una oferta moderna i variada amb interpretacions de clàssics i cuines internacionals amb producte de qualitat.
– Conesa, el tradicional local d’entrepans fets a la planxa a tothora dins de la plaça de Sant Jaume.
– A Viladecans, el Domèstic amb entrepans d’autor.
Burguers
A Barcelona:
– Acero, hamburgueses d’èxit amb producte de mercat de la Barceloneta.
– La Real, amb propostes de cheeseburguer que et faran salivar.
– Vrutal, varietats de burguer veganes delicioses al Poble Nou.
– A Tarragona i a Reus, La Tàstum Hamburgueseria, a la plaça del Castell, 4
– A Girona, al bar El Cafè, al carrer Ciutadans. Hamburgesa casolana amb pa de coca.