
Cervellets de xai arrebossats
Està molt bé menjar tofu, rissottos i graellada de verdures a la planxa, però a qui no li ve de gust contrastar la cuina vegetal de moda amb un bon plat de menuts deliciosos com els cervells arrebossats? Es un plat ben visceral, oi? Us ve a la memòria el paladar increïble dels cervellets de xai arrebossats que abans les mares i àvies cuinaven quan érem petits?
Els cervellets de xai arrebossat poden fer posar els ulls en blanc als seus amants i provocar el rebuig als seus detractors. Però el que està clar és que són un bon exemple d’un plat tradicional de la cuina sàvia dels nostres pares i avis: bona, econòmica i substanciosa. Us hi atreviu?
El secret per a obtenir la millor preparació es troba a l’arrebossat, com més lleuger millor. Ben elaborats, els cervellets es desfan a la boca!
Recepta de Cervellets de xai arrebossats
Ingredients:
– 2 Cervells de vedella o xai
– 1 Ceba petita tallada a tires fines
– 2 Ous
– Farina
– Llorer
– Farigola
– Oli
– Sal
Elaboració
1. Bullir 2 minuts els cervell nets de venes amb aigua, sal, ceba, llorer i farigola
2. Tallar-los a rodanxes, enfarineu-los i passeu-los per ou batut.
3. Fregir 2 minuts les rodanxes en oli calent.
On trobar-ne
A les parades especialitzades de menuts dels mercats municipals se’n poden trobar. Un lloc de referència n’és Menuts Rosa, al mercat de La Boqueria
Restaurants que ho preparen
A Barcelona, hi ha uns quants restaurants de cuina casolana que ofereixen aquest plat dins de la seva carta diària. El Vilaró, davant del mercat de Sant Antoni, el Portolés, al carrer Diputació. I l’Ada Parellada del restaurant Semproniana, de tant en tant els recupera dins de la seva oferta gastronòmica.