El xef Fran López s’ha fet un nom ben merescut en l’àmplia oferta gastronòmica arran de mar de Castelldefels amb el seu restaurant Xalar ubicat a l’Hotel Donna. És un reconegut cuiner que compta amb dues estrelles Michelin pel local Villa Retiro, a Tarragona, i el restaurant Xerta, a l’hotel OHLA de Barcelona.
Xalar fa gala amb els seus arrossos gurmet, en el que destaca el de chuletón de vaca madurada 65 dies amb el seu carpaccio i els seus plats de peixos salvatges autòctons, que van des de gambes, a ostres, passant per angules, calamars o llenguado.
El nom del restaurant fa referència a passar-s’ho bé, que és precisament el propòsit de Fran López. Un espai agradable amb terrassa per a compartir, relaxar-se i fer els àpats a primera línia de mar. Gaudir de l’entorn mariner i del plaer de la teca exquisida proposada. De fet, el lema del restaurant és “Volar és Xalar”, i per alguna cosa així ho diuen!
Alta cuina desenfadada
Com bon xef d’alta gastronomia, està engrescat fent una cuina més informal però ferma, amb plats que agraden a tothom i incorporant-t’hi notes creatives d’autor. A tall d’exemple, el seu gaspatxo és realment sorprenent i creatiu.
Per aconseguir-ho, el cuiner es proveeix de productes de temporada i de mercat, especialment d’arrossos de llanda i d’aliments del Prat.
Altres must de la carta que no et deixaran indiferent son el seu peix parpatana de tonyina vermella confitada amb papaia i ceba tendre o el filet a la brasa, lingot de foie gras i demi glace de vedella. No oblidis de maridar aquests plats delicatessen amb els seus sofisticats còctels! Deixa’t aconsellar pel seu bartender i de segur que xalaràs!