Les herbes aromàtiques no només ajuden a aromatitzar els aliments, per condimentar els plats, sinó que per elles mateixes tenen propietats beneficioses per a la nostra salut. En aquest sentit, algunes faciliten la digestió d’altres són diürètiques, etc.
– L’anís verd va bé per facilitar la digestió. També actua com a expectorant en casos de tos i de bronquitis.
– L’alfàbrega és especialment digestiva, antiespasmòdica i sedant, especialment si es fa servir en infusions.
– Les llavors del comí poden resultar adequades per facilitar la digestió de les fècules i dels llegums secs.
– El fonoll és diürètic, combat les flatulències, alhora que és un bon digestiu. Actua com a protector de l’intestí. Té funció antisèptica pulmonar i combat les angines, si es fan gargarismes, i els refredars.
– El llorer estimula la gana, és diürètic i té la propietat d’abaixar la febre.
– La menta és un bon digestiu, calma el dolor i tonifica. També millora la gastritis i estimula la gana. Resulta efectiva per millor la digestió dels llegums secs.
– L’orenga pot resultar beneficiosa pels mals de vesícula i d’estómac. Millora la bronquites i va bé per fer gargarismes.
– El julivert és un bon diürètic, ric en vitamina C i en sals minerals, especialment el ferro i el calci. Les seves funcións són tòniques i antianèmiques.
– El romaní actua com a estimulant del sistema nerviós i del fetge. També té efectes positius en les malalties respiratòries.
– La sàlvia combat la debilitat, les digestions pesades i els dolors menstruals.