Des del Gourmet català esperem amb candeletes el retorn dels esdeveniments gastronòmics en format presencial i ja podem començar a anunciar-ne alguns.
Durant un any, els organitzadors de les fires, congressos i actes multitudinàries han fet mans i mànigues per adaptar-se a les circumstancies. Per seguir oferint el servei, hem vist formats 100% virtuals, altres que dissenyaven una proposta híbrida entre el virtual i el presencial. A més, d’una forma molt enginyosa, han començat a dissenyar-se actes deslocalitzats de manera que, mentre en un punt es realitza una activitat, a metres o kilòmetres de distància se’n celebra una altra del mateix esdeveniment.
Una feina excel·lent, sense dubte. Però estàvem esperant el moment en que els cartells de les Fires comencessin a parlar de presencialitat i ja ho tenim aquí.
Propostes d’esdeveniments gastronòmics presencials
Temps de pessol del Maresme
Del 29 de març fins el 2 de maig s’està celebrant als municipis del Maresme, Temps de Pessol.
El pèsol del Maresme ha estat catalogat com a producte singular de la comarca i es mereix ser el protagonista de les Jornades Gastronòmiques “Temps de Pèsols”, en les quals podeu gaudir de la degustació de menús i plats elaborats amb pèsols del Maresme en restaurants, comprar exquisideses a comerços artesanals i omplir el cistell directament de productors.
Fira d’espàrrec de Gavà
Del 22 d’abril al 10 de maig, a Gavà podràs viure una festa gastronòmica amb l’espàrrec com a protagonista.
Hi haurà entre altres activitats, sortejos, concursos d’aparadors, photocalls, gimcanes, mercat i teatre al carrer. A més, enguany en Gastrogavà es trasllada als bars i restaurants del municipi.
Fira Àpat de Tarragona
De l’11 al 13 de juny es celebra al Palau de Congressos de Tarragona la Fira Àpat, un esdeveniment en que l’eix vertebral són els aliments catalans de proximitat. És una cita per productors i elaboradors de productes agroalimentaris on gaudiran de showcookings i exposicions de productes de la nostra terra.