En una ciutat tant cosmopolita com Barcelona, ja fa molt de temps que no cal viatjar a l’Amèrica Llatina per a gaudir de la seva gastronomia, plena de sabors, colors i textures. L’oferta de bons restaurants peruans, mexicans, argentins i veneçolans a la ciutat és extensa i variada, amb receptes tradicionals i cuina creativa que integra el millor de la cuina internacional.
Fem un tast a l’univers llatí
La passió del cuiner Joan Begur és la interpretació de plats tradicionals mexicans amb tècniques de vanguarda. A la seva carta, és protagonista el pop tatemado i el mole amb pollastre del Prat. Però si opteu per plats més senzills, però no per això amb menys nivell gastronòmic proveu les seves tortillas i guacamole preparat a taula. Curiosament, tenen el seu propi hor mexicà i, com a plus, disposen d’una mescaleria amb més de 200 marques.
El carismàtic xef Gastón Acurio és el propietari d’aquest restaurant peruà del carrer València, que amb la seva cuina de fusió ha volgut retre un homenatge a les cevicheries populars, amb peix i estètica criolla. El local està ambientat amb estil mariner i proposa una cuina popular: plats per picar com anticuchos, croquetes i empanades, ceviches, arrossos chaufa –d’influència xinesa-, i sanguches –entrepans peruans-.
Aquí hi cuinen amb amor receptes de Jamaica, Guaiana, Barbados i Granada. El millor lloc de la ciutat per a menjar un jerk chicken com cal. Descobreix aquest pollastre a la brasa marinat en una barreja de pebre jamaicà, xili, clau i canyella, amb un sorprenent gust entre picant, dolç i fumat. Servit amb fesols i arròs, plàtan fregit i amanida de col amb pinya.
Pablo Antico i Jorge Runnacles han reconvertit el bar de nit Sifó del Raval en aquest restaurant argentí desenfadat. Amb una estètica que enganxa per la seva cuina oberta, la seva lluminositat, la fusta i els dibuixos d’icones argentines. Fan un menú diari exquisit amb una nova lectura creativa de la cuina popular argentina. Son uns cracks amb la carn i ofereixen excel·lent pizza argentina i empanades.
Per la seva oferta, aparenta ser un restaurant de fusió japonès-peruà-mediterrani de fusió, però en realitat presenta una cuina a la manera de l’Ayako, que n’és la mestressa i cuinera. Aquesta actitud lliure es manifesta en plats que t’encantaran perquè t’entraran pels ulls i per la boca. Bons exemples en són la seva bomba de panko, onigiri de bledes, entrepà nikkei de tonkatsu ibèric, seitons marinats amb pesto d’olives negres i miso…