Embarcació pesquera

El lobby dels “països catalans” s’uneixen per treure endavant una reforma de la Política Agrària Comú (PAC) y el model de gestió a la pesca. Aquesta aliança, busca pressionar al govern central per a que es dugui a terme aquesta reforma legislativa, i així aconseguir les pautes que es demanen.

Raons de la aliança

Aquesta associació es produeix a partir de la reunió que van tindre, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, i el seu homòleg a les Illes Balears, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern, Vicenç Vidal.

Els dos càrrecs s’unirien el mes passat per crear vincles, entre sí, i arribar a un acord, per fer una proposta conjunta a l’Estat espanyol. Per tant, tenir més influència per a que finalment es produís aquesta reforma. A més, aquesta aliança se’n podria unir la Comunitat Valenciana, que també té molts punts en comú amb les altres dos administracions públiques, atès a la seva proximitat territorial i que comparteixen el mateix mar Mediterrani. Característiques que portaria al govern valencià a participar en l’acord.

Objectius de la reforma

La consellera Teresa Jordà ha dit que la reunió s’ha centrat en punts com la reforma de la PAC; les decisions europees sobre la pesca d’arrossegament, i els agents rurals. Va ser una reunió, sobretot, centrada en mantenir les embarcacions actuals, per evitar la pèrdua de més flota formada per 38 barques, i compensar la possible reducció de possibilitats de pesca mitjançant la millora de la comercialització i la recuperació dels recursos pesquers. El més important de l’acord es mantenir els beneficis del voltant de 15 milions d’euros anuals que aconsegueixen aquest conjunt de comunitats autònomes en el comerç al mar Mediterrani, i no reduir guanys gràcies a la reforma que es vol presentar.