La històrica pastisseria Brunells de Barcelona ha sigut guardonada pel concurs, Millor Croissant Artesà d’Espanya 2020. Així que si vols degustar el millor croissant del país has d’apropar-te al barri del Born de Barcelona (Carrer de la Princesa, 22).
La pastisseria Brunells, negoci emblemàtic de Barcelona elabora el millor croissant del país
Aquest mes s’ha celebrat el concurs Millor Croissant Artesà de Mantega d’Espanya a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. Donades l’excepcionalitat del moment, enguany s’ha adaptat la celebració complint les mesures de seguretat per prevenir contagis de la covid-19.
En total han participat 50 pastisseries i 9 professionals han format part del jurat del concurs per valorar cadascun dels croissants. Durant un matí han puntuat totes les mostres segons el sabor, l’alveolat, el fullat, el color, el format i l’acabat.
D’entre tots, la guanyadora ha sigut la pastisseria Brunells representada pel xef Andreu Sayó qui va explicar “La nostra recepta està molt treballada i l’elabora de la millor forma possible, cuidant al màxim el detall i intentant fregar la perfecció”
Ha comentat també “El nostre croissant és molt saborós i equilibrat. Porta farina, aigua, ou, mantega i sal (tota la matèria prima és d’excel·lent qualitat). Cada unitat pesa entre 50 i 60 grams. Pots menjar-te tots els que vulguis!”. Tot seguit, amb gran amabilitat i felicitat explica que la perfecció arriba “en el moment de coure el croissant, la mantega mai ha d’arribar a l’ebullició”.
Las pastisseria Brunells torna a tenir vida
La pastisseria Brunells es va obrir per primera vega el 1852 i recentment, l’any 2018 va tancar. No obstant, enguany, enmig del confinament, 3 socis i professionals de la pastisseria s’han animat a reobrir el negoci recuperant l’essència de Brunells i tornant als clients els postres emblemàtics de Barcelona. L’equip que dirigeix la pastisseria són el Salvador Sans de Cafés El Magnífico, Lluís Estrada de la pastisseria Canal, i Joan Guasch de l’agència LKC.